Начало / Свят / Биография на Силвио Берлускони излиза тази есен

Биография на Силвио Берлускони излиза тази есен

Биография на италианския политик и собственик на футболния отбор „Милан“, Силвио Берлускони, ще излезе тази есен, съобщи adweek.com. Автор е журналистът Алън Фридман, който е посветил 15 месеца на проучвания и е направил записи на интервюта с продължителност общо над 100 часа. Книгата, чието заглавие е „Berlusconi“, ще излезе първо в Италия, публикувана от „Rizzoli“, през октомври, а след това и на англоезичния пазар, където ще я издаде „Hachette“.

„Berlusconi“ ще бъде подробен разказ за невероятния живот на един от най-влиятелните хора в Италия. Вдъхновен от Уолтър Айзъксън и неговата биография за Стив Джобс, Фридман ще опише целия възход към властта на Берлускони. Той започва като певец на круизен кораб, по-късно  се занимава с търговия на недвижими имоти, впоследствие се превръща в медиен магнат и постига много успехи като президент на гранда от Милано „Милан“. Силвио Берлускони е и най-дълго задържалия се премиер в историята на своята родина.

Няма да бъдат подминати и деликатни теми като връзката на политика с организираната престъпност, обвиненията в измами и корупция и поредицата скандали.

Прочетете още

snimka(2)

Весела Ангелова: В големия Уолт Дисни винаги остава и детето Уолт

Разговор за биографията на славния кинаджия с нейния преводач Избрахме необичаен начин – с цитат, …