Начало / България / Дългоочакваният нов роман на Кундера ще бъде в книжарниците от 22 юни

Дългоочакваният нов роман на Кундера ще бъде в книжарниците от 22 юни

След 13-годишно мълчание Милан Кундера –  един от най-значимите и уважавани съвременни творци, получил световно признание, публикува нов роман. „Празникът на незначителността” ще излезе и на български. Книгата ще бъде в книжарниците от 22 юни, съобщи издателство „Колибри“.

„Празникът на незначителността” е написан на френски, също като „Бавно”, „Самоличност” и „Незнанието”, но е издаден първо в Италия. Това е нещо като роман, приказка, анекдот, пиеса, фарс.

„Но какво значение има жанрът, след като незначителното стои в основата на съществуването. В „Празникът на незначителността” лесно можем да припознаем резюме на цялото творчество на писателя“, отбелязва българският издател.

Милан Кундера е роден през 1929 г. в Бърно, Чехословакия, но от 1975 г. живее във Франция. Белетрист с оригинален почерк и безспорен експериментаторски талант, той постига международна известност с произведения като „Книга за смеха и забравата“, „Смешни любови“, „Животът е другаде“, „Валс на раздяла“, „Безсмъртие“, „Шегата“, „Самоличност“ и „Непосилната лекота на битието“ (екранизиран през 1988 г. под режисурата на Филип Кауфман). Виртуозният постмодернистичен стил на Кундера се отличава с фрагментарност, елегантна ирония, психоаналитични наблюдения и философска дълбочина.

Свързани заглавия

Кундера излиза на английски отново след 13 години

Новите книги на Ишигуро, Тони Морисън, Модиано, Кундера и Франзен са най-очаквани през 2015 г.

Завесата на Милан Кундера

„Смешни любови“ от Милан Кундера (откъс)

Десетки почитатели на Кундера четоха книгите му пред Народния театър

Милан Кундера: Любовта или е безумна, или не е любов

Отбелязват 85-тата годишнина от рождението на Кундера с флашмоб

Книги от Кундера тук

 

Прочетете още

fb_program_kmk_2_2

Библиотеката на Милан Кундера отвори врати

Поводът е 94-ият му рожден ден Хиляди документи ще са на разположение на всички почитатели …