Начало / Свят / Шестима са номинираните за наградата за разказ на „Сънди Таймс“

Шестима са номинираните за наградата за разказ на „Сънди Таймс“

Ясни са номинираните за наградата за разказ, която се дава от  редакцията на „Сънди Таймс“ и банка „EFG, съобщи booktrust.org.uk. Това са Ребека Ф. Джон с „The Glove Maker’s Numbers”, Юиън Ли с „A Sheltered Woman”, Елизабет Маккракен с „Hungry”, Паула Морис с „False River”, Скот О’Конър с „Interstellar Space” и Маделин Тийн с „The Wedding Cake”. Победителят ще бъде обявен на 24 април на церемония в „Stationers’ Hall” в Лондон. Той ще получи 30 000 паунда, а останалите номинирани – по 1 000.

Всички разкази са фокусирани върху различните начини, по които хората се справят с болката и скръбта. Те могат да бъдат прочетени на уеб страницата на „Сънди Таймс”. Алекс Кларк, критик и член на журито, коментира:

„Всички разкази в разширения списък бяха много добри, за това ни беше трудно да определим финалните претенденти. 6-те номинирани впечатляват с вариативност и амбиция и са отлични посланици на тази брилянтна литературна форма.”

Престижният приз се дава за единичен разказ, публикуван в Обединеното кралство. Той беше учреден през 2010 г. от британския вестник „Сънди Таймс“ в партньорство с  „EFG Private Bank“.

Свързани заглавия
Адам Джонсън триумфира с наградата „Sunday Times EFG Short Story Award“

Прочетете още

Spine on Angle_Style 1_Marble 2_teaser

„Букър“ чука на вратата – шест книги се борят за наградата

Победителят ще разберем в късната вечер на 26 ноември 2023 г. Еси Едугян, която е …