Начало / България / „Все още Алис“ е хитът в програмата на 19-ия „София филм фест“

„Все още Алис“ е хитът в програмата на 19-ия „София филм фест“

Лентата „Все още Алис“ по едноименния роман на Лиса Дженоува ще бъде хитът в програмата на 19-ото издание на „София Филм Фест“. Романът у нас бе издаден от „Интенс“. За участието си във филма пък Джилиан Мур получи „Оскар“ за главна женска роля.

Фестивалът стартира на 5 март. Тази година той е посветен на 100 годишния юбилей на българското кино и титлата „София – творчески град на киното” на ЮНЕСКО. Затова в програмата му са включени и български класики, сред които „Козият рог“, „Да обичаш на инат“, „Всичко е любов“, както и филми, правени по прочути книги на български автори.

Сред тях са „Крадецът на праскови“ по романа на Емилиян Станев, „Преброяване на дивите зайци“ по Георги Мишев, „Авантаж“ по  документалната книга на Петко Здравков „Един прокурор разказва”, „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде“ по книгата на Илия Троянов, „Дзифт“ по едноименния роман на Владислав Тодоров, „Мисия Лондон“ по книгата на Алек Попов, „Омбре“ по книгата на Емил Тонев и др. Ще бъде излъчен и филмът на Максим и Николай Генчев „Дякон Левски“.

„София филм фест“ се организира от Арт Фест под патронажа на Столичната община, в партньорство с Министерството на културата, Националния дворец на културата, Националния филмов център и Българската национална телевизия, с подкрепата на програмата МЕДИА на Европейската комисия,  национални и чуждестранни културни институти и спонсори.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …