Начало / Свят / Дебютният роман на новия носител на „Букър“ получил 78 отказа от издатели

Дебютният роман на новия носител на „Букър“ получил 78 отказа от издатели

Марлон Джеймс стана първият писател от Ямайка, който печели „Букър“. Той беше награден за романа си „A Brief History of Seven Killings“. Кариерата на автора обаче не тръгва добре. Неговият дебют, „John Crow’s Devil“, получава умопомрачителните 78 отказа от издатели, преди най-накрая да бъде публикуван през 2005 г., съобщи „Гардиън“.

„Един ден седнах и започнах да броя отказите, които получавах. Не осъзнавах, че са толкова много. Беше време, в което си мислех, че пиша истории, които хората не искат да четат. Дори се отказах за известно време. Унищожих ръкописа, дори го изтрих собственоръчно от компютрите на някои мои приятели“, коментира Джеймс.

„A Brief History of Seven Killings“ разказва за фиктивен опит за убийството на музиканта Боб Марли от 1976 г. Писателят заяви, че сюжетът е вдъхновен от истински събития, но голяма част от него е измислена. Той не претендира за историческа точност.

Ямаецът посвети триумфа на своя баща, с когото се състезавали кой може да рецитира по-дълго Шекспир, когато бил дете.

Джеймс е автор на 3 романа – „John Crow’s Devil“, „The Book of Night Women“ и „A Brief History of Seven Killings“. Завършил е университета „University of the West Indies“, където сега преподава английски език и литература. Магистърската си степен по творческо писане получава от „Wilkes University“ през 2006 г.

Свързани заглавия
Ямайски писател за пръв път взе „Букър“

Ясни са тазгодишните претенденти за „Букър“

Американците доминират разширения списък за награда „Букър“

Прочетете още

frame_0000

„Времеубежище“ зазвуча с гласа на известен британски актьор

Той вече донесе късмет на Георги Господинов и Анджела Родел 54-годишният Тоби Стивънс записа тази …