Начало / Свят / Излезе биография на Мишел Обама

Излезе биография на Мишел Обама

Излезе биография на първата дама на САЩ, Мишел Обама, съобщи „USA Today“. Книгата е озаглавена „Michelle Obama: A Life“ и е дело на журналиста от „Уошингтън поуст“ Питър Слевин. Издателство е „Knopf“. Слевин опитва да разкаже историята на Мишел извън контекста на влиянието на нейния съпруг Барак Обама, който кара втория си мандат като президент на САЩ.

Авторът описва Мишел Обама като най-нетрадиционната първа дама в американската история. Той разказва за живота й от нейното детство в Чикаго до времената в Белия дом. Читателят ще намери информация за семейството й, премеждията в университета Принстън и юридическия факултет на „Харвард“, както и периода в престижната кантора „Сидли Остин“, където се запознава с амбициозен млад мъж от Хаваи, който в бъдеще ще се превърне в световен лидер.

Недоволна от корпаративния свят, Мишел се посвещава на благотворителни каузи, като се опитва да балансира между това да бъде добър професионалист, добра майка и съпруга на човек, който иска да стане президент на САЩ. Слевин подробно описва всички инициативи на Мишел Обама в Белия дом, анализира нейната позиция, засягаща решенията на съпруга й и доколко тя се се справя с ролите на ментор, преподавател, експерт по хранене, закрилник на семействата на американските войници и активист срещу неравенството.

Свързани заглавия
Мишел Обама награди библиотеки и музеи

Прочетете още

204105_b

Биографията на Рой Кийн излиза на български (откъс)

Спортът създава икони. Футболът създава легенди. Гладиатор на терена, войнствен, като съвременен Ахил, но не …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *