Начало / Свят / Тим Бъртън започна снимките на филма по „Домът на мис Перигрин за чудати деца“ от Рансъм Ригс

Тим Бъртън започна снимките на филма по „Домът на мис Перигрин за чудати деца“ от Рансъм Ригс

Режисьорът Тим Бъртън започна снимките на филмовата адаптация на бестселъра „Домът на Перигрин за чудати деца“ от Рансъм Ригс, съобщи businesswire.com. Продукцията на студиото „20th Century Fox“ ще дебютира в кината на 4 март 2016 г. Участват Ева Грийн, Ейса Бътърфийлд, Рупърт Еверет и звездите Джуди Денч и Самюъл Л. Джаксън.

„Домът на мис Перигрин за чудати деца“ от Рансъм Ригс излезе през 2011 г. и се превърна в бестселър. Книгата описва вълнуващата история на 16-годишното момче Джейкъб, което тръгва на път към мистериозен остров край брега на Уелс. Там открива дома на мис Перигрин за чудати деца. Джейкъб разбира, че те не са просто особени, но и опсани, а освен това са и още живи. Романът, комбиниращ хорър и фентъзи, излезе на българския книжен пазар през май миналата година.

В същото време съвсем скоро Ригс публикува и продължението на „Домът на мис Перигрин за чудати деца“. Романът е озаглавен „Hollow City“. Действието в новата книга започва през 1940 г., точно след края на първата част. Главните действащи лица от първата книга са отново тук. Този път те са на пътешествие в Лондон, където ги чакат нови приклчения и куп изненади.

„Домът на мис Перигрин за чудати деца“ тук

Прочетете още

204973_b

Премиерата на „Кучешки живот“ беше спряна заради протести

Филмовото студио Юнивърсал отмени готвената премиера на „Кучешки живот“ след протести на природозащитниците от РЕТА, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *