Начало / Свят / Излиза филм за момчето, останало инвалид заради Хари Потър

Излиза филм за момчето, останало инвалид заради Хари Потър

Животът му се променя след участие в екранизацията

Daniel

Дейвид Холмс е част от световноизвестната поредицата, но трудно ще видите името му… то е в най-ситните надписи накрая. Момчето е каскадьор и ролята му е да замества в трудните сцени голямата звезда на продукцията – Даниъл Радклиф.

Лошият момент настъпва за него по време на снимките на първата част на „Хари Потър и Даровете на Смъртта“ през 2009. Нараняване в гръбнака тогава го приковава за инвалидната количка.

Радклиф постъпва повече от джентълменски – с Дейвид всъщност те са в дружески отношения заради съвместната работа, а не го забравя и след инцидента. Започва да помага на своя колега и семейството му по всевъзможен начин. Дори говори за него като за „по-големия ми брат“. Точно той застава и зад идеята филм да разкаже съдбата на Дейвид Холмс. Известният актьор поема ролята на изпълнителен продуцент и така се появява David Holmes: The Boy Who Lived. Името на Даниъл Радклиф е гаранция и за това документалният филм да се появи в стрийминг платформата HBO.

Основа на филма са именно отношенията между Даниъл и Дейвид – зародили се на снимачната площадка и продължили по начин, който само животът може да дирижира. Специален акцент е поставен върху волята за живот на Дейвид, който се превръща във вдъхновение за хората покрай себе си. Даниъл Радклиф разказва за работата на снимачната площадка и подчертава, че въпреки злополуката, животът на каскадьора не се е преобърнал в трагедия.

maxresdefault

Да си каскадьор е най-хубавата работа на света“, казва въпреки нещастието Холмс, който сега е на 42. David Holmes: The Boy Who Lived ще се появи в платформата на 15 ноември 2023-а

Вижте и трейлъра на филма
Информация и снимки: HBO, thehindu.com и filmtoro.cz

Прочетете още

Keanu-Reeves-dream-motorcycle-ezgif.com-webp-to-jpg-converter

Киану Рийвс ще издаде и роман

Писателската професия отдавна го изкушава The Book of Elsewhere той подготвя съвместно с един от …