Начало / Свят / „Struck“ от Джос Стърлинг стана първата юношеска книга, обявена за романтичен роман на годината във Великобритания

„Struck“ от Джос Стърлинг стана първата юношеска книга, обявена за романтичен роман на годината във Великобритания

„Struck“ от Джос Стърлинг беше обявен за романтичен роман на годината в Обединеното кралство, съобщи thebookseller.com. За първи път юношеска книга триумфира в дългата история на отличието, стартирало още през 1960 г. Церемонията по награждаването се проведе в Лондон. Стърлинг прибави към сметката си 5 000 паунда.

Романът проследява историята на Рейвън Стоун, момиче от Англия в американски интернат, която си партнира със съученика си Кийрън Сторм в опит да разберат защо част от останалите ученици се държат странно. „Struck“ излезе през февруари 2014 г. и е началото на поредица на Стърлинг.

Пиа Фентън, писателка и председателка на журито, коментира:

„Много съм развълнувана, че юношеска книга най-накрая беше обявена за романтичен роман на годината. Този поджанр привлича както младежи, така и възрастни читатели, вече няколко години. А книгата на Джос е фантастична и тя заслужава поздравления.“

Наградата за романтичен роман на годината се връчва от Асоциацията на писателите на романтична литература от 1960 г. насам за книга, публикувана през предната година. Сред предишните победителки са Джоджо Мойс, Филипа Грегъри, Розамунде Пилхер и др.

Джос Стърлинг е британска писателка. Тя е известна с книгите „Скай“, „Феникс“ и „Кристал“, преведени на български език. Публикува и с псевдонимите Джулия Голдинг и Ийв Едуардс.

Свързани заглавия
10 тийн книги за Свети Валентин от „Егмонт България”

Книги от Джос Стърлинг тук

Фото: jossstirling.co.uk

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

x1080

Сезонът на литературните награди тече във Франция

Черешката на тортата ще е „Гонкур“ Доминик Барберис е името, което привлече погледи към себе …