Начало / Свят / Първият хомосексуален персонаж в света на „Междузвездни войни“ ще се появи в нов роман

Първият хомосексуален персонаж в света на „Междузвездни войни“ ще се появи в нов роман

Героите в света на „Междузвездни войни“ са повече от разнообразни, но досега нямаше такива с хомосексуална ориентация. Първият такъв обаче ще се появи в новия роман на писателя Пол Кемп, „Lords of the Sith“, съобщи „Гардиън“. Книгата ще излезе на англоезичния книжен пазар на 23 април.

Става въпрос за героинята Моф Морс, която е лесбийка. В голяма част от романа тя се опитва да се изкупи грешките си. Кемп отрече слуховете, че я е включил в изданието си в търсене на одобрение от страна на ЛГБТ общността. Той публикува в „Туитър“:

„Вярно е, че в „Lords of the Sith“ ще има героиня с хомосексуална ориентация. Нейните сексуални предпочитания са специфични, както и черната й коса. Те се вписват в цялостната ми концепция за нея. Не е вярно, че съм го направил за обществено одобрение. Пиша историите, които искам и включвам героите, които искам. Не се стремя да се харесам на различни демографски групи. Пиша това, което искам. Точка по въпроса.“

Включването на лесбийка във вселената на „Междузвездни войни“ е поредният опит за инплантиране на герои с алтернативна сексуална ориентация в света на фентъзи и научната фантастика. Преди 2 седмици стана ясно, че в новия комикс за Жената котка тя ще се разкрие като бисексуална. Миналата година пък имаше графичен роман от поредицата „Стар трек“, включващ герой, който може да мени пола си.

Пол С. Кемп пише фентъзи и научна фантастика. Творчеството му често е характеризирано като спекулативна проза. Известен е с поредицата книги за „Междузвездни войни“, както и сериите „The Erevis Cale“ и „The Twilight War“. Сред хобитата му са пурите и видео играта „Dungeons & Dragons“

Прочетете още

danail_naydenov_2

Кинокритикът Данаил Найденов: Мечтата на Лукас промени попкултурата

Едва ли има човек, който да остане безучастен към филмите и личността на Джордж Лукас, …