Начало / Любопитно / Момчето, което рисува с книги

Момчето, което рисува с книги

Джеймс Тревино има огромна библиотека – и вместо да прашасват, книгите му се превръщат в живи картини

James-Trevino-book-art-4

Превърнал се е в сензация в Инстаграм

Образите, които създава Джеймс, обикновено са в чест на някоя от любимите му книги. Сам определя себе си като голям фен на „Властелинът на пръстените“ и „Игра на тронове“. Обожава всъщност всякакви фентъзита – особено филмираните или пък онези, по които са създадени игри.

По отношение на книгите е всеяден

Наред с любимите заглавия, чете какво ли не. Залепил е примерно по пет звездички на Оруел и Атууд в своя профил в Good Reads. Но по-важно е какво прави с книгите, след като затвори последната им страница…

Джеймс се гордее с голямата си библиотека

За да покаже колко я обича, започнал да я снима. Но нещо все му липсвало – някак изчезвала магията на прочетеното. Докато един ден не пробвал да нареди от книгите си конкретна картина, включвайки самия себе си в нея.

Живите пана на младежа се радват на огромен успех

Постепенно ги усъвършенства и сега може да ви покаже как изглежда в очите му примерно „Хари Потър“ или пък „Междузвездни войни“.

На всичко отгоре Тревино умело съчетава цветовете на многото си книги. Едно от паната му го изобразява полегнал блажено край прохладен басейн, сътворен от книги в синьо…

Цялото това местене на книги си струва

Поне Джеймс е доволен, че може да сподели какво го вълнува. Напоследък придружава книжните си картини с коментар за нещо, което е важно за него. Например колко обича първите глави в книгите.

Най-много обича пък да се превръща в ангел с помощта на книгите. От тях сътворява крилата си. Така подканва последователите си да долетят през виртуалното до него. Разбира се, с книга в ръка.

За Джеймс Тревино ви разказа Краси Проданов

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …