Начало / Свят / Сър Алекс Фъргюсън дава съвети за лидерството в нова книга

Сър Алекс Фъргюсън дава съвети за лидерството в нова книга

След огромния успех на автобиографията му сър Алекс Фъргюсън ще публикува нова книга, съобщи thebookseller.com. Той ще дава съвети за лидерството в „Leading“. Заглавието ще бъде на англоезичния пазар от 8 октомври тази година. На легендарния бивш мениджър на „Манчестър Юнайтед“ ще помага инвеститорът и автор сър Майкъл Мориц. Издателство е „Hodder & Stoughton“.

В „Leading“ Фъргюсън ще сподели опита си в работата с хора, за това какво е да освобождаваш и да привличаш персонал. Той ще опише най-добрите начини за реакция след провал и ще обясни защо лидерските качества са от изключителна важност за успехи в дългосрочен план.

„След като се пенсионирах имах времето да помисля върху годините като футболен треньор и мениджър, да се опитам да си обясня кои фактори и взаимоотношения доведоха до успехите ми. За първи път ми се отдаде възможност да погледна назад, а не напред, както досега. Преживяването е ново, но е забавно и приятно. Процесът по написването на тази книга стартира преди много години, когато за първи път се срещнах със сър Майкъл Мориц. Ние имаме огромен респект един към друг. През последната година прекарахме безброй часове заедно. Анализирахме моя живот и отбелязахме ключовите инструменти, които съм използвал в кариерата си. Доволен съм от работата му и съм сигурен, че читателите също ще бъдат доволни. Нямаше как да имам по-добър партньор за този проект“, сподели Фъргюсън.

„Алекс Фъргюсън: Моята автобиография“ излезе през есента на 2013 г. Тя веднага се превърна в бестселър. През 2014 г. тя беше издадена от издателство „Сиела“ и в България.

Свързани заглавия
„Алекс Фъргюсън: Моята автобиография“ ще има продължение

Сър Алекс Фъргюсън: Важно е да спечелиш доверието на своите работници

Автобиографията на сър Алекс Фъргюсън ще доминира книжния пазар във Великобритания по Коледа

Автобиографията на Алекс Фъргюсън в „Хеликон” тази седмица

Автобиографията на сър Алекс Фъргюсън е вече в книжарниците
Сър Алекс Фъргюсън прави промоционално турне за мемоарите си
Следващият месец излиза книга с реакции след отказването на сър Алекс Фъргюсън“

„Алекс Фъргюсън: Моята автобиография“ тук

Прочетете още

nature-grass-green-book-large

И гоооол!!!: 8 книги за европейския футбол

Часовникът отброява последните часове до началото на европейското първенство по футбол. Във Франция затягат мерките …