Начало / Свят / Автобиографията на сър Алекс Фъргюсън ще доминира книжния пазар във Великобритания по Коледа

Автобиографията на сър Алекс Фъргюсън ще доминира книжния пазар във Великобритания по Коледа

Автобиографията на сър Алекс Фъргюсън най-вероятно ще доминира книжния пазар в Обединеното кралство по Коледа, съобщи „Гардиън“. „Alex Ferguson: My Autobiography“, публикувана от „Hodder and Stoughton“, е най-продаваната книга във Великобритания тази есен. По последни дадени, от нея са купени 647 153 копия от излизането й през октомври. Очаква се продажбите на мемоарите на бившия футболен мениджър да продължат да се повишават.

Само тази седмица, от творбата са продадени 79 548, което я прави № 1 в седмичната класация на „Bookseller“. Нийл Дени, бивш главен редактор на „Bookseller“ и експерт в сферата, коментира:

„Книгата на Фъргюсън е тази, която се отличава тази есен. Постига невероятни показатели и получава добри ревюта. Това я прави добър подарък за някой не толкова близък роднина – примерно чичото, който идва на гости на обяд от време на време“.

Джейми Оливър, който обикновено е №1 в бестселър класациите в Обединеното кралство по това време от годината, тази седмица е осми с „Save With Jamie: Shop Smart, Cook Clever, Waste Less“. Това е скромно постижение за популярния готвач, който през последните 3 години беше на първа позиция категорично по Коледните празници. Според Дени, това може да се дължи на факта, че Оливър не се появява вече толкова често на малкия екран, колкото преди.

Автобиографията на сър Алекс Фъргюсън може да намерена все още в книжарници „Хеликон“.

Свързани заглавия
Автобиографията на Алекс Фъргюсън в „Хеликон” тази седмица

Автобиографията на сър Алекс Фъргюсън е вече в книжарниците
Сър Алекс Фъргюсън прави промоционално турне за мемоарите си
Следващият месец излиза книга с реакции след отказването на сър Алекс Фъргюсън

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …