Начало / Свят / Съпругата на Крис Кайл, автор на „Американски снайперист“, пише мемоари

Съпругата на Крис Кайл, автор на „Американски снайперист“, пише мемоари

Автобиографията на Крис Кайл, „Американски снайперист“, се превърна в световен бестселър. Клинт Истууд пък я адаптира успешно на големия екран. Сега Тая Кайл, съпруга на убития през 2013 г. бивш военноморски тюлен, пише своите мемоари, съобщи yahoo.com. „American Wife: A Memoir of Love, War, Faith and Renewal“ ще излезе на книжния пазар в САЩ на 4 май.

В дните преди публикуването на изданието Тая Кайл ще гостува в известните телевизионни шоута „Good Morning America“, „20/20“ и „GMA“, където ще говори за наследството на съпруга си и ще сподели гледната си точка за живота на съпругите на служещите в елитните части на американската армия. В книгата си тя ще сподели още факти свързани с любовната им история, както и подробности за деня, в който Кайл е убит.

„Наистина исках Крис да напусне армията. Накрая той взе решението да го направи и да остане със семейството си. Сега си давам сметка, че не съм разбирала колко трудно му е било. Той се виждаше като ангел пазител. Не се интересуваше колко точни изстрели има, а колко живота е спасил“, коментира Тая.

Миналия месец Еди Рей Рут беше признат за виновен в убийството на Крис Кайл на стрелбище в Тексас на 2 февруари 2013 г. Кайл беш на 38 години. Съпругата му присътва на процеса през цялото време.

През последните години от живота си Крис Кайл участва в програми за борба срещу посттравматичен стрес на ветерани от военни конфликти.

Свързани заглавия
Убиецът на автора на „Американски снайпер“ бе осъден на доживотен затвор

Излезе новата книга на Крис Кайл

Крис Кайл писал нова книга, преди да бъде убит

Брадли Купър ще играе Крис Кайл във филма по „American Sniper”

Убит е авторът на „American Sniper”