Начало / Свят / Стивън Спилбърг и Дженифър Лорънс ще филмират мемоарите на фотожурналистка

Стивън Спилбърг и Дженифър Лорънс ще филмират мемоарите на фотожурналистка

Стивън Спилбърг и Дженифър Лорънс успяха да си осигурят правата за филмиране на мемоарите на фотожурналистката Линзи Адарио, съобщи flavorwire.com. Заглавието на книгата, публикувана в началото на февруари, е „What I Do: A Photographer’s Life of Love & War“. Спилбърг ще режисира лентата, а Лорънс ще бъде в главната роля.

Линзи Адарио е родена през 1973 г. Тя е носителка на „Пулицър“. Адарио получи признание за фоторепортажите си, свързани със страданията на афганистанците по време на режима на талибаните, войната в Ирак, жертвите на геноцида в Дарфур и жертвите на изнасилвания в Конго. През 2011 г. тя беше отвлечена от поддръжници на диктатора Муамар Кадафи по време на Гражданската война в Либия и заплашена със смърт. Адарио беше освободена, заедно с трима нейни колеги, след близо седмица в плен.

Спилбърг и Лорънс успяха да се преборят с жестока конкуренция за правата за филмиране на книгата на Адарио. Дарън Аронофски искаше да прави филм с Натали Портман в главната роля, студиото „Weinstein Company“ имаше идея да даде проекта на Джордж Клуни. „Working Title“ планираше филм с Рийз Удърспуун.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

32-01-силует-георги-мишев_8870854532993809525_big

Георги Мишев: Кумирът е състояние на човешкия дух

На Гергьовден публикуваме интервю с писателя Георги Мишев, свежият носител на „Цветето на Хеликон“ за литературния …