Начало / Критика / Филмите по романи, които ще гледаме през 2015 г.

Филмите по романи, които ще гледаме през 2015 г.

Представяме ви 10 книги, филмите по които предстоят да излязат тази година. Вероятно голяма част от прожекциите и актьорите в тях ще бъдат номинирани на наградите „Оскар“ през 2016 г. Текстът е публикуван в huffingtonpost.com.

1.    „Serena“ от Рон Раш. Премиерата е на 26 февруари. Проследена е историята на Серина и Джордж Пембъртън, които се опитват да направят бизнес империя в търговията с дървен материал в Северна Каролина. В главните роли са Брадли Купър и Дженифър Лорънс, които отново се очаква да впечатлят с екранния си дует.

2.    „Child 44“ от Том Роб Смит. Премиерата е на 17 април. Том Харди играе Лев Демидов, бивш военен, който преследва сериен убиец на деца по време на режима на Йосиф Сталин в СССР. Нуми Рапас и Гари Олдман също ще участват. Харди отдавна е определян като бъдещ носител на „Оскар“.

3.    „Далеч от безумната тълпа“ от Томас Харди. Премиерата е на 1 май. Класиката на Харди е филмирана за последно през 1998 г. Тя проследява няколко връзки, изборите в тях и техните последствия. Участват Том Стъридж и Майкъл Шийн.

4.    „Black Mass“ от Дик Лер и Джерард O’Нийл. Премиерата е на 18 септември. Джон Конъли и Джеймс Бългър израстват като най-добри приятели в Бостън. Когато порастват обаче двамата се озовават един срещу друг. Конъли е във ФБР, а Бългър е бос на Ирландската мафия. Впечатляващият актьорски състав включва Джони Деп, Бенедикт Къмбърбач, Сиена Милър, Джоел Едгъртън и др.

5.    „Франкенщайн“ от Мери Шели. Премиерата е на 2 октомври. Поредна екранизация на пионерската книга в жанра ужаси. На екрана ще си партнират Даниъл Радклиф и Джеймс Макавой.

6.    „The Martian“ от Анди Уейр. Премиерата е на 25 ноември. Мат Деймън играе астронавт, който е един от първите кацнали на Марс. След като е помислен за мъртъв и изоставен от неговия екип, той трябва да използва всичките си умения и цялата си находчивост, за да се върне на Земята. Играят още Джесика Частейн и Шон Бийн.

7.    „In the Heart of the Sea“ от Натаниел Филбрик. Премиерата е на 11 декември. Книгата на Филбрик разказва за истинския случай, вдъхновил Херман Мелвил да напише „Моби Дик“. Китоловен кораб влиза в 90-дневна схватка с огромен кит. Рон Хауърд е режисьор, а в актьорския състав блести Крис Хемсуърт.

8.    „Мрак“ от Джилиан Флин. Премиерата още не е обявена. Феновете на „Не казвай сбогом“ ще се насладят на още една екранизация на роман на Флин. Чарлийз Терон играе Либи Дей, която като по чудо е оцеляла при нападение, при което цялото й семейство е убито. Години по-късно тя започва да нарежда пъзела и да разкрива какво всъщност се е случило.

9.    „Светлина между два океана“ от М. Л. Стедман. Премиерата още не е обявена. Пазителят на фара (Майкъл Фасбендър) и неговата съпруга спасяват бебе, което намират на лодка близо до австралийския бряг. Те решават да го отгледат като свое, но сигурността на техния избор ги поставя пред морална дилема.

10.    „The Secret Scripture“ от Себастиан Бари. Руни Мара и Ванеса Редгрейв играят един и същ персонаж в различни възрасти – пациентка в болница за психичноболни в Ирландия. Във време, в което Ирландия е разкъсвана от конфликти, главната героиня прави паралел между живота си преди и сега.

Прочетете още

234

Матю Куик за „Добрият късмет на момента“, филмите, синхроничността и съдбата

Матю Куик е автор на седем изключително успешни романа, заедно с „Наръчник на оптимиста“, чиято …