Начало / България / Втората част на „Muchachas“ излиза на български в началото на март

Втората част на „Muchachas“ излиза на български в началото на март

На 4 март на българския книжен пазар ще излезе втората част от трилогията на Катрин Панкол „Muchachas“.  Четири години след трите романа с колоритни заглавия, през 2014 г. най-продавана съвременна френска авторка публикува поредицата „Muchachas (1, 2 и 3)“.

В първия от романите читателят срещна не един от героите от предишните й три –  Жозефин, Филип,  Ортанс и Гари, но се появяват и нови персонажи. Веднъж Панкол вижда в едно кафене как мъжът на съседната маса удря бременната си жена пред двете им деца. Случката я потриса и заляга в основата на историята за мъжагата Рей, който системно бие жена си Леони, и за Стела, дъщеря им, която намира смелостта да се изтръгне от домашния кошмар.

„Дойде ред на „Muchachas 2“  и отново ще се срещнем с Жозефин и Филип, с неуморната Ортанс и приятеля й Гари, който се проявява като талантлив пианист. Този път ще се запознаете и с не толкова привлекателната, но рядко надарена цигуларка, съименичка на нимфата Калипсо, с любимите й дядо и баба и с тайнствената история на една прекрасна рокля, която ще ви отведе до още една любопитна героиня. Момичетата на Катрин Панкол са колкото крехки, толкова решителни, не се страхуват да отстояват себе си и знаят, че дори и да загубят някоя битка, ще спечелят нещо по-важно – самоуважението си на амбициозни и независими жени“ се казва в анотацията на „Колибри“

Панкол е родена на 22 октомври 1954 г. в Мароко, живее във Франция, а когато я връхлита славата, забягва в Ню Йорк. Записва курс „Как се пише разказ, роман, сценарий“ в Колумбийския университет. Завършва френска литература, преподава френски и латински език. Дълго време работи като журналист, докато един шеметен ден прозорлив издател не й предлага да напише книга. Днес Катрин Панкол има зад гърба си 15 романа, от които са реализирани над 3 милиона екземпляра. С „Жълтите очи на крокодилите“ печели авторитетната награда „Мезон дьо ла Прес“, а персонажите са толкова живи и обсебващи, че е принудена да създаде трилогия. Така се раждат „Бавният валс на констенурките“ и „Катериците от Сентръл парк са тъжни в понеделник“, а Панкол се нарежда сред най-четените писатели на нашето съвремие.

Свързани заглавия

На български излиза „Muchachas“ – първа част от новата трилогия на Катрин Панкол

Книгите на Панкол тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!