Начало / Свят / Новият роман на Мишел Уелбек стана №1 в Германия

Новият роман на Мишел Уелбек стана №1 в Германия

След като покори бестселър класациите във Франция, новия роман на Мишел Уелбек, „Soumission“, стана №1 и на книжния пазар в Германия, съобщи „Гардиън“. Отпечатани на немски са повече от 250 000 копия. Книгата, която представя Франция под законите на Шариата, предизвика дискусии още преди да бъде публикувана.

Преведена като „Unterwerfung“ („Капитулация“), книгата описва как в близко бъдеще изборите в страната са спечелени от ислямската партия „Muslim Fraternity“, която надделява над националистическата и дясна „Front National“. След промяната жените са принудени да носят бурки и да напускат работа. Изданието по случайност дебютира на френския книжен пазар в деня, в който терористичен акт над сатиричното списание „Шарли ебдо“ причини смъртта на 12 души.

Романът излезе в Германия само дни по-късно. Преводачката и писателка Кейти Дарбишър коментира:

„Продажбите са огромни. Уелбек винаги е бил търсен от читателите, но сега има допълнителен шум около неговото име. А и преводната литература по принцип върви много добре в Германия. 6 от топ 10 на художествените книги са преводни. Това е нещо нормално. Читателската култура в Германия е по-различна в сравнение с Обединеното кралство. Чете се повече, книгите са по-важни за германците. Има силна традиция, преминаваща от Мартин Лутер, през Йоханес Гутенберг и до Херта Мюлер. Превеждането на видните чуждестранни писатели е стартирано от Гьоте и продължава да е нещо важно, а не замира като във Великобритания.“

Свързани заглавия
Мишел Уелбек: Нека говорим за свобода, а не за провокация

Мишел Уелбек няма да промотира новия си роман, напуска Париж

Мишел Уелбек: Реално е Франция да бъде управлявана от ислямско правителство

Мишел Уелбек отново провокира – представя Франция с президент мюсюлманин в новия си роман
Мишел Уелбек: Моралният характер на хората е зададен и остава фиксиран до смъртта им
Излиза нов предизвикателен роман на Уелбек

Книги от Мишел Уелбек тук

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-23 v 19.02.25_91b068b1

Теодора Димова заслужи „Цветето на Хеликон“

Така тя направи и дубъл Наградата се връчва на най-продаваната книга сред онези, които са …