Начало / България / „Егмонт“ обогатява романтичната си линия с исторически романи

„Егмонт“ обогатява романтичната си линия с исторически романи

С историческа романтика „Егмонт” ще обогати  романтичната си линия книги, които излизат под импринта  „Уо”. „В леглото на дявола” на Лорейн Хийт  е първото заглавие от този жанр и ще бъде в книжарниците от 31 януари. Книгата е първа от поредицата „Мошениците от Сейнт Джеймс“.

Романът „В леглото на дявола” е бестселър на „USA Today“ и „New York Times“ и е публикуван в над 15 държави.

 „Красиво написана история, която няма да искате да оставите, докато не прочетете и последната страница”, категорични са от  сайта „All About Romance“.

Лорейн Хийт завършва университет в Тексас и пише наръчници, комюникета за журналисти и статии, но усещането, че нещо липсва, не я изоставя. След като прочита първия си романтичен роман, не само се запалва по жанра, но и бързо открива какво липсва в произведенията – бунтари, негодници и мошеници. Оттогава пише само за такива. За работата си печели няколко литературни отличия, сред които RITA, „HOLT Medallion“, както и наградата на „Romantic Times“.

По данни на Американската асоциация на авторите на романтични романи (RWA) книгите от жанра традиционно заемат водещи позиции в читателските класации по света, като историческата романтика е най-популярна. До края на годината под знака на „Уо” ще излязат още 3 заглавия от историческата романтика.

Прочетете още

gergan

Книжарят на книжарите Гергана Дичева: „Свят без книги няма бъдеще“

По 24 май е време за награди в „Хеликон“ Избира се всъщност и най-добър книжар, …