Начало / България / „Егмонт“ обогатява романтичната си линия с исторически романи

„Егмонт“ обогатява романтичната си линия с исторически романи

С историческа романтика „Егмонт” ще обогати  романтичната си линия книги, които излизат под импринта  „Уо”. „В леглото на дявола” на Лорейн Хийт  е първото заглавие от този жанр и ще бъде в книжарниците от 31 януари. Книгата е първа от поредицата „Мошениците от Сейнт Джеймс“.

Романът „В леглото на дявола” е бестселър на „USA Today“ и „New York Times“ и е публикуван в над 15 държави.

 „Красиво написана история, която няма да искате да оставите, докато не прочетете и последната страница”, категорични са от  сайта „All About Romance“.

Лорейн Хийт завършва университет в Тексас и пише наръчници, комюникета за журналисти и статии, но усещането, че нещо липсва, не я изоставя. След като прочита първия си романтичен роман, не само се запалва по жанра, но и бързо открива какво липсва в произведенията – бунтари, негодници и мошеници. Оттогава пише само за такива. За работата си печели няколко литературни отличия, сред които RITA, „HOLT Medallion“, както и наградата на „Romantic Times“.

По данни на Американската асоциация на авторите на романтични романи (RWA) книгите от жанра традиционно заемат водещи позиции в читателските класации по света, като историческата романтика е най-популярна. До края на годината под знака на „Уо” ще излязат още 3 заглавия от историческата романтика.

Прочетете още

teodora jpg

Теодора Димова – първи разказвач на месеца за 2019 г. в Столична библиотека

Поредицата „Разказвач на месеца“ в Столична библиотека, която се утвърди през миналата година, продължава и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *