Начало / Критика / Малкълм Гладуел: Най-доброто писане идва от ентусиазма

Малкълм Гладуел: Най-доброто писане идва от ентусиазма

Малкълм Гладуел (журналист, писател и мотиватор) сподели за mediabistro.com своите виждания затова как да подходят към писането начинаещите автори.

 „Моят съвет за всеки, който иска да започне да пише, е да отдели време и да определи за какво наистина иска да пише. Много важно е това да го вълнува много. Най-доброто писане идва тогава, когато пишещият е ентусиазиран. Но трябва да се правят и проучвания. Целта на предварителното изследване е да се оплете максимално голяма мрежа, в която да се улови най-различна информация. Когато започвам да проучвам нещо, имам само смътна представа, но постепенно напредвам, трупайки факти. Ясно е, че не всичко, до което достигне пишещият, ще бъде използвано в бъдещата му книгата. Половината от интервютата, които правя, не се използват за книгата, върху която работя. Те отиват в боклука или пък ги използвам за друга книга“.

Малкълм Гладуел е американски журналист, писател и мотивационен говорител, роден през 1963 г. Книгите му са изградени на базата на академични изследвания в сферата на психологията, социалната психология и историята. Българският читател го познава от произведенията му „Проблясък. Силата на мигновените решения” и най-вече бестселъра „Повратната точка”, в който Гладуел изказва популярната си теория, че са необходими 10 000 часа, посветени на дадена сфера, за да се постигне успех в нея.

Свързани заглавия
Излезе нова книга от Малкълм Гладуел

Как да използваме слабостите си, за да успеем ( 7 урока от Малкълм Гладуел )

Природозащитничка е осъдена да чете книгите на Малкълм Гладуел

Книги от Малкълм Гладуел тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

rabie-madaci-RBd4UKCc-unsplash

Инфлацията може да върне читателите в библиотеките

Поскъпването се усеща осезаемо и при книгите Проблемите с хартията и печата се появиха още …