Начало / Критика / Малкълм Гладуел: Най-доброто писане идва от ентусиазма

Малкълм Гладуел: Най-доброто писане идва от ентусиазма

Малкълм Гладуел (журналист, писател и мотиватор) сподели за mediabistro.com своите виждания затова как да подходят към писането начинаещите автори.

 „Моят съвет за всеки, който иска да започне да пише, е да отдели време и да определи за какво наистина иска да пише. Много важно е това да го вълнува много. Най-доброто писане идва тогава, когато пишещият е ентусиазиран. Но трябва да се правят и проучвания. Целта на предварителното изследване е да се оплете максимално голяма мрежа, в която да се улови най-различна информация. Когато започвам да проучвам нещо, имам само смътна представа, но постепенно напредвам, трупайки факти. Ясно е, че не всичко, до което достигне пишещият, ще бъде използвано в бъдещата му книгата. Половината от интервютата, които правя, не се използват за книгата, върху която работя. Те отиват в боклука или пък ги използвам за друга книга“.

Малкълм Гладуел е американски журналист, писател и мотивационен говорител, роден през 1963 г. Книгите му са изградени на базата на академични изследвания в сферата на психологията, социалната психология и историята. Българският читател го познава от произведенията му „Проблясък. Силата на мигновените решения” и най-вече бестселъра „Повратната точка”, в който Гладуел изказва популярната си теория, че са необходими 10 000 часа, посветени на дадена сфера, за да се постигне успех в нея.

Свързани заглавия
Излезе нова книга от Малкълм Гладуел

Как да използваме слабостите си, за да успеем ( 7 урока от Малкълм Гладуел )

Природозащитничка е осъдена да чете книгите на Малкълм Гладуел

Книги от Малкълм Гладуел тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Cap01

Рисуващата птици Елица Христова: „Щъркелът за нас е част от всичко родно“

Разговор за природата и за това колко си приличаме с всичко в нея Илюстратор и …