Начало / Свят / Излезе нова книга от Малкълм Гладуел

Излезе нова книга от Малкълм Гладуел

От днес на американския книжен пазар е новата книга на Малкълм Гладуел, съобщи „USA Today”. Тя е озаглавена „David and Goliath: Underdogs, Misfits, and the Art of Battling Giants”. Творбата е публикувана от „Little, Brown and Company” и е 320 страници.

Произведението на Гладуел поставя за своя основа легендарната битка между Давид и Голиат. Преди 3 000 години на територията на древна Палестинаедно момче побеждава страшен воин с камък и прашка. От тогава насам победата му е нарицателна за успеха на аутсайдера. Авторът е насочил книгата си именно към аутсайдерите – какво е да си дискриминиран, с вроден недъг, да загубиш родител, да искаш, но да не можеш да си позволиш добро образование, както и други препятствия, пред които хората се изправят.

Гладуел изследва психическата нагласа на учените, които се борят срещу рака, на лидерите на организациите за граждански права. Той разсъждава върху теми като убийство, отмъщение, успех и неуспех. Целта е да демонстрира как най-хубавото в света често идват оттам, от където най-малко очакваме.

Малкълм Гладуел е американски журналист, писател и мотивационен говорител, роден през 1963 г. Книгите му са изградени на базата на академични изследвания в сферата на психологията, социалната психология и историята. Българският читател го познава от произведенията му „Проблясък. Силата на мигновените решения” и най-вече бестселъра „Повратната точка”, в който Гладуел изказва популярната си теория, че са необходими 10 000 часа, посветени на дадена сфера, за да се постигне успех в нея.

Книги от Малкълм Гладуел тук

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …