Начало / Свят / Книга разказва за съпругите на Хемингуей

Книга разказва за съпругите на Хемингуей

Нова книга ще разкаже за жените, които са били съпруги на американския класик Ърнест Хемингуей, съобщава британският „Телеграф”. Нейното заглавие е „Mrs. Hemingway” и е дело на Наоми Ууд. Творбата ще бъде на англоезичния книжен пазар от 27 май тази година. Издателство е „Penguin Books”, а произведението ще бъде 336 страници.

Книгата е написана под формата на роман. Действието започва през лятото на 1926 г., когато Ърнест Хемингуей и неговата съпруга, Хадли, отиват във вила в Южна Франция. Там те плуват, играят бридж и пият джин. Където и да отидат обаче, те са придружавани от неустоимата Файф (Полин Пфайфър). Тя е най-добрата приятелка на Хадли и любовница на автора.

Както Хадли, така и Файф в един момент ще бъдат г-жа Хемингуей. Но и двете няма да са последната. През годините кариерата на Хемингуей процъфтява, но не по-малко интересен е и личния му живот. 4 жени ще научат какво е да обичаш най-известния писател на своето поколение и всяка от тях ще трябва да реши докъде е готова да стигне, за да остане негова съпруга.

Свързани заглавия
Излезе втори том от кореспонденцията на Ърнест Хемингуей

Писмата на Хемингуей ще бъдат издадени в 12 тома
Хемингуей бие камбаната
Ще се снима филм за Макс Пъркинс – редакторът на гениите
Хемингуей за писането, знанието и егото
Семейни летописи разказват за Хемингуей на 114-ия му рожден ден
9 нелитературни причини да обичаме Хемингуей
Препоръките на Хемингуей към желаещите да станат писатели

Книги от Хемингуей тук

Прочетете още

ladivina

Книга, която тихо плаче

По страниците ѝ има музика, но много повече болка „Божествена“ е за любим глас, превърнал …