Начало / Свят / Излезе втори том от кореспонденцията на Ърнест Хемингуей

Излезе втори том от кореспонденцията на Ърнест Хемингуей

Втори том от кореспонденцията на Ърнест Хемингуей е вече на англоезичния книжен пазар, съобщи британският „Телеграф”. „The Letters of Ernest Hemingway: Volume 2, 1923-1925” от Сандра Спайнър и Албърт Дж. ДеФацио обхваща периода 1923-1925 г. Книгата е 515 страници. Тя е публикувана от издателството на университета „Кеймбридж”.

Кореспонденцията на Хемингуей обхваща неговото както творческо, така и личностно развитие. Вторият том описва присъствието му в обществения и литературен кръг на Париж през 20-те години на миналия век. Писателят се сприятелява със Силвия Бийч, Ф. Скот Фицджералд и Джон Дос Пасос. За примери в писането му служат Езра Паунд и Гертруд Щайн. По това време той обиква и Испания и бикоборството, което води до написването на творбата „И изгрява слънце”. Включени са и скечове, дело на Хемингуей, които са отхвърлени от изданието „Vanity Fair”.

Първата част излезе в края на 2011 г. Тя обхваща периода 1907-1922 г. Книгата показва младостта и съзряването на писателя, както и пристигането му в Париж. Проектът на „Кеймбридж” е да публикува цялата кореспонденция на Хемингуей до 1961 г. в 12 тома.

Ърнест Хемингуей е американски писател, роден през през1899 г. Той е един от най-бележитите автори на ХХ век. Носител е на Нобелова награда за литература и „Пулицър”. Известен факт за него е, че макар да е правил всичко възможно да си създаде имидж на герой, е бил измъчван от много вътрешни терзания, които водят до самоубийство му през 1961 г. Сред класическите му произведения са „Сбогом на оръжията”, „За кого бие камбаната”, „Старецът и морето” и др.

Свързани заглавия
Писмата на Хемингуей ще бъдат издадени в 12 тома
Хемингуей бие камбаната
Ще се снима филм за Макс Пъркинс – редакторът на гениите
Хемингуей за писането, знанието и егото
Семейни летописи разказват за Хемингуей на 114-ия му рожден ден
9 нелитературни причини да обичаме Хемингуей
Препоръките на Хемингуей към желаещите да станат писатели

Книги от Хемингуей тук

Прочетете още

16000696

„През август ще се видим“ – романът, за който Маркес забрави

Смъртта прави всеки ръкопис скъпоценен Габриел Гарсия Маркес дописва през 2004-а една своя книга, която …