Начало / Свят / Излезе книгата на Маша Гесен за руската пънк група „Пуси Райът“

Излезе книгата на Маша Гесен за руската пънк група „Пуси Райът“

Излезе книга английски за руската пънк група „Пуси Райът“, известна с протестите си срещу режима в Русия, съобщи британският „Телеграф“. „Words Will Break Cement: The Passion of Pussy Riot“ е дело на известната  журналистка Маша Гесен. Издателство е „Riverhead Trade“, а творбата е 320 страници. Книгата е едновременно история и ценностите на групатаи пореден опит да се привлече внимание към случващото се в Русия и режима на Владимир Путин.

Книгата описва инцидента от 21 февруари 2012 г. Тогава момичета от  „Пуси Райт“ влязоха в църква в Москва и протестираха срещу потискането на човешките права в Русия, диктатурата на Владимир Путин и манипулирането на обществото. Протестът бързо беше потушен, като органите на реда задържаха участничките. По късно две от тях бяха вкарани в затвора.. Скандалът получи широк отзвук в цял свят.

Маша Гесен документира случилото се в най-големи подробности. Тя разказва както за „Пуси Райът“ и тяхната идеология, така и как тяхната дейност се отразява на семействата и близките им. Авторката представя бандата като нестандартни, съвременни революционери в едно общество на лъжи.

Мария Александровна Гессен (1967), известна повече като Маша Гесен, е известна руска и американска журналистка. Родена е в еврейско семейство в Русия. През 1981 г. емигрира с родителите си в САЩ. Десет години по-късно се връща в Русия.

Свъзани заглавия
Пати Смит посвети песен на Едуард Сноудън и „Пуси Райът“
Гари Каспаров е автор на предговора на „Gay Propaganda“

Книга представя Путин като масов убиец
Ходорковски пише книга в килията
Салман Рушди поведе протест срещу ограниченията на свободата на словото в Русия

Прочетете още

1387639683_0_559x345

147 години от рождението на Елин Пелин: „Писателят се ражда с прочетените книжки.“

На днешния 18 юли, 1877 г., с името Димитър Иванов Стоянов, в село Байлово е …