Начало / Свят / Гари Каспаров е автор на предговора на „Gay Propaganda“

Гари Каспаров е автор на предговора на „Gay Propaganda“

Излиза нова книга като част от протестите срещу антигей законите в страната, съобщи flavorwire.com „Gay Propaganda“ е дело на руско-американската журналистка и писателка Маша Гесен и журналиста на „Индипендънт“ Джоузеф Хъф-Ханън, а предговорът е написан от великия шахматист Гари Каспаров. Протестите ескалират все повече със започването на зимните олимпийски игри в Сочи. За протестиращите, това е отлична възможност гласът им да бъде чут от света.

„Gay Propaganda“ излиза едновременно на руски и английски и представя разкази, интервюта и реални показания на ЛГБТ руснаци, живеещи както в родината си, така и в чужбина. Те коментират какво е да живееш в държава, в която хомофобията е държавна политика. Колко трудно е да имаш връзка в дългосрочен план, да си намериш добра работа, да опиташ да отгледаш дете или да помогнеш на болните си родители.

Позицията на героите на книгата е, че разклатеното правителство се опитва да спечели доверието на обществото, като намери общ враг – хората с различна сексуална ориентация. Управляващите използват предразсъдъците на хората, за да ги манипулират. Авторите наблягат на това, че демонизирането на гейове и лесбийки не е решение и про-демократичните протести трябва да бъдат подкрепяни по всеки възможен начин.

Свързани заглавия
Книга представя Путин като масов убиец
Ходорковски пише книга в килията
Салман Рушди поведе протест срещу ограниченията на свободата на словото в Русия

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …