Начало / Свят / Последната творба на Иън Банкс излиза през 2015 г.

Последната творба на Иън Банкс излиза през 2015 г.

Последната творба на Иън Банкс ще излезе през февруари 2015 г., съобщи thebookseller.com. Тя ще представлява сборник с поезия, който ще бъде издаден от „Little, Brown“. Книгата, чието заглавие още не е обявено, е написана съвместно с Кен Маклауд. Маклауд също е шотлански писател на научна фантастика.

Припомняме, че Банкс почина през юни миналата година. Той напусна този свят само 2 месеца след като беше диагностициран с неизлечима форма на рак. Банкс не можа да доживее публикуването и на последния си роман, „The Quarry“. „The Quarry“ излезе на англоезичния книжен пазар по-малко от 2 седмици след смъртта на автора. На 16 февруари тази година се навършиха 60 години от рождението на писателя.

Иън Банкс е роден през 1954 г. Шотландският писател дебютира на литературната сцена през 1984 г. с „The Wasp Factory”. Той писа под две имена – Иън Банкс за литература за масовата публика и Иън М. Банкс за научна фантастика.  Други по-известни негови книги са „Espedair Street”, „Complicity”, „Transition”, „The Hydrogen Sonata” и др. Умира 2013 г.

Свързани заглавия
Излезе последната книга на Иън Банкс
Почина Иън Банкс
Болният от рак Иън Банкс благодари на читателите си за подкрепата им
Иън Банкс с рак, дават му не повече от година

Астероид беше кръстен на Иън Банкс

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …