Начало / Свят / Биография на Мик Джагър е вече на пазара

Биография на Мик Джагър е вече на пазара

Нова биография на Мик Джагър е вече на пазара. Това е „Mick Jagger” от Филип Норман, съобщи usatoday.com. Творбата е публикувана от „HarperCollins” и е близо 650 страници. След като публикува биографично четиво за Джон Ленън, този път Норман се захваща за друга музикална легенда – вечно противоречивия Джагър.

Норман проследява целия живот на великия певец. От ученическите му години, през рокаджия-бунтовник до международна музикална икона. Внимателно е описано пътешествието на изпълнителя в света рокендрола. Не са пропуснати и скандалите и клюките, които го съпътстват през целия му живот.
Според критиците, творбата не предлага особено задълбочен анализ на характера и личността на вокала на „Ролинг Стоунс”, но е изключително подробна от към фактология. Макар те да не смятат, че книгата е от нивото на биографията на Джон Ленън, тя е задължителна за всеки фен на легендарната рок група.

Мик Джагър е роден през 1943 г. в Англия. Той е вокалист на легендарната група „Ролинг Стоунс”, която датира от 1962 г. Те имат над 200 милиона продадени копия от албуми и множество вечни хитове. Много от тях са написани от Джагър. Освен певец и текстописец Мик Джагър е и успешен бизнесмен. Имуществото му се равнява на над 400 милиона долара.

Свързани заглавия
Мик Джагър споделя неизвестни истории за „Ролинг Стоунс” в нова книга
Излезе поредна книга за 50-годишнината на „Ролинг Стоунс”
Биографична книга за „Ролинг Стоунс” ще бъде преиздадена
Кийт Ричардс е писател на годината според мъжко списание
10 топ книги от музиканти

„Истинските приключения на The Rolling Stones“ тук

„Life/ Кийт Ричардс“ тук

 

Прочетете още

С актрисата Лили Сучева, която чете откъс от романана премиерата_

Гергана Лаптева за новата си книга: Написах „Момичето от портрета“ с тангата на Гардел и Пиацола

Шепа българи в чужд свят са съхранили страната в сърцата си Книга след книга, стилът …