Начало / Свят / Биографична книга за „Ролинг Стоунс” ще бъде преиздадена

Биографична книга за „Ролинг Стоунс” ще бъде преиздадена

Биографичната творба за легендарната рок група „Ролинг Стоунс”, „Истинските приключения на The Rolling Stones”, ще бъде преиздадена на англоезичния пазар, съобщава британският „Телеграф”.

„Канънгейт” ще публикува произведението на известния музикален журналист Стенли Бут на 26 април по случай 50-годишнината от създаването на бандата, която се навършва тази година. Книгата е преведена на български и е достъпна в родните книжарници.

„Истинските приключения на The Rolling Stones” получи добри отзиви от литературните и музикалните критици още при първото си излизане през 2000 г. Китаристът на състава, Кийт Ричардс, дори твърди, че това е единствената книга, която показва истината за групата.

Стенли Бут се движи в средите на „Ролинг Стоунс” от дълги години. Той се запознава с музикантите още през 1968 г., няколко месеца преди Брайън Джоунс – басист и основател на „Стоунс”, да се удави в басейн. Бут живее и пътува с тях и по време на американското турне през 1969 г. – едно от най-бурните в историята на групата.
Той слуша и говори за музика с тях, взимат заедно наркотици, запознава се със семействата им. Книгата отделя доста внимание на трагедията на Джоунс и нейното влияние върху останалите. Журналистът описва много от върховите, но и кризисните моменти на „Ролинг Стоунс”. Той обяснява и защо му отнема толкова дълго, за да напише тази книга.

„Ролинг Стоунс” е британска рок-група, формирана през 1962 г. Актуалните членове са Мик Джагър (вокал), Кийт Ричардс (китара), Чарли Уотс (барабани) и Рони Ууд (бас китара). Групата е създадена от Джагър, Брайън Джоунс и Иън Стюарт, като Джоунс и Стюарт вече не са между живите. „Ролинг Стоунс” са автори на много вечни хитове. От техни албуми са продадени около 200 милиона копия.

„Истинските приключения на The Rolling Stones” на български тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …