Начало / Свят / Излезе поредна книга за 50-годишнината на „Ролинг Стоунс”

Излезе поредна книга за 50-годишнината на „Ролинг Стоунс”

На англоезичния книжнен пазар излезе поредна книга за 50-годишнината на легендарната рок банда „Ролинг Стоунс”, информира huffingtonpost.com. Творбата се казва „LIFE Ролинг Стоунс: 50 години рокендрол” и е дело на редакцията на авторитетното американско издание „LIFE”.

Книгата описва историята на групата, без да се концентрира повече върху някои от членовете. Разказано е за основаването на състава, мистериозната смърт на създателя Брайън Джоунс, връзката на приливи и отливи между Мик Джагър и Кийт Ричардс, възходите и спадовете на бандата до наши дни.

Не са пропуснати и комичните ситуации, в които групата е изпадала по време на турнета и телевизионни участия. Дори е отделено малко място за приятелството на китариста Ричардс с актьора Джони Деп. Не са пропуснати и музикантите, които в даден период са свирили със „Стоунс”, макар и вече да не го правят.

„Ролинг Стоунс” е британска рок-група, формирана през 1962 г. Актуалните членове са Мик Джагър (вокал), Кийт Ричардс (китара), Чарли Уотс (барабани) и Рони Ууд (бас китара). Групата е създадена от Джагър, Брайън Джоунс и Иън Стюарт, като Джоунс и Стюарт вече не са между живите. „Ролинг Стоунс” са автори на много вечни хитове. От техни албуми са продадени около 200 милиона копия.

Свързани заглавия
Биографична книга за „Ролинг Стоунс” ще бъде преиздадена
Кийт Ричардс е писател на годината според мъжко списание
10 топ книги от музиканти

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …