Начало / Без категория / Хайде на море!

Хайде на море!

Естетични аксесоари към книгите и весели играчки за плажа

IMG-34c338dea97bd518abac5d2052655968-V

Бързо ги намираме в Хеликон, щом се завъртим около морския стелаж на LEGAMI – италианска марка аксесоари, направени с въображение и здравина. Изкушения дебнат отвсякъде – това със сигурност можем да кажем, докато изпиваме с очи нещата, които ни привличат, затова решихме да укротим желанията си и да питаме книжарите.

Първо ни е небходима чанта – избираме тази с дизайн кокос, достатъчно обемна, за да издържи до 10 кг. Магнитното ù закопчаване и вътрешен джоб пазят на сигурно място вещи, които иначе пилеем или тъпчем в джобовете. Покрай нея грабваме несесер с кокос и плажни ракети със същия принт. И любезен мъж, който да носи всичко, защото ще избираме още :) Важен ни е водоустойчивият калъф за смартфон, с кокетните фламинго и котка – за нея, и петроленосин цвят – за него! А за двамата, надуваеми възглавници и плажна кърпа с дизайн карта на света, лека и бързосъхнеща, с достатъчно място – размерите ù са 175×200 см. Звучи егоистично, но… я да вземем и по-малка, в любимия ни вече кокосов принт!

Калъф за очила – задължително. И той е с магнитно затваряне, кадифена подплата против надраскване, и когато не ни трябва, просто го сгъваме. Музика на открито? Моля – с водоустойчива Bluetooth хендс-фрий тонколона, презареждаща се, компактна – едва 12 см, съвместима с всички устройства с Bluetooth технология. Тук слагаме и неръждаема бутилка за многократна употреба от 500 мл, която държи напитките студени. Отново ни хареса дизайнът карта на света, понеже предполага тема за разговор – къде ще ходим следващия път.

Лято в „Хеликон“

А какво да правят децата? За тях изборът е безграничен! От всевъзможни малки аксесоари – през  надуваеми топки, пояси в различни цветове, играчка за сапунени балончета, до водни пистолети, въже за скачане, настолни игри и може би не трябва да го казваме – милост към родителите, но има даже дайре в модерния напоследък принт на еднорог :) Все пак, с ритъма на лятото сме, в епицентъра на плажа, май ще трябва да разгънем мекичката облегалка за глава с два джоба.

И накрая да потърсим единственото ценно нещо – книга и спокойствие!
Текст: Людмила Еленкова
Снимки от „Хеликон“

Прочетете още

_dInphQR92o

„1984“ е най-крадената книга в руски книжарници през 2023 г.

Интересът към утопичния роман е необичаен Веригата Читай-город изнесе любопитни данни, според които класическата книга …