Начало / България / Четворката на юни

Четворката на юни

С настъпващото лято и емоциите постепенно се нажежават

файл за изтегляне

Как например германка, расла в Бавария, може да опише крайбрежие в Южна Италия :) Със страст, каквато вероятно не сме очаквали. Получила се е романтична трилогия, сякаш изрязана от картичка – част от нея четем сега на български. В сладоледения рай на Роберта Грегорио фокусът пада върху морския курорт Амалфи, обявен от ЮНЕСКО за световно наследство. В синхрон с истинското старинно градче в239785_b книгата се гуши една джелатерия, останала като наследствен бизнес на главната героиня Ливия. Тя е загубила баща си, но знае, че човек най-пълноценно се отдава там, където гори сърцето му, дори да прави сладолед. Ето на какво младата жена ще научи заблудения на площада Марио, в когото изведнъж се влюбва, а мъжът мрази сладоледа…
––––––––––––––––
„101 отбивки за влюбени“ събира 151 дестинации, над 500 фотографии и обозначава със знака WOW Point 35 локации, подходящи за снимки на спокойствие. Семейството пътешественици Иван Михалев и Елина Цанкова отново пренасят на тези страници своя опит в създаването на 239856_bпътеводители, подлатен с още нещо – желанието да се усамотиш с любимия. Затова те са избрали онези местенца от природата на България, далеч от чужди погледи, които предразполагат към интимност. За читатели, които не обичат изолирана и дива обстановка, има специална бонус част – 50 предложения за романтичен уикенд в хотели, къщи за гости и почивни селища.
––––––––––––––––––-
„Голяма детска енциклопедия“ е ценна заради своята всеобхватност. Тя започва от материята и веществата, надниква в атома, после в анатомията на човешкото тяло, която обяснява като за деца, „превежда“ на техен език и сложни понятия от физичните закони и теорията на Айнщайн. Минава през климата на Земята, обикаля планетите и се докосва до космическите сонди, подробно и достъпно описва цялата екосистема на растения и239841_b животни, с факти, които залагат не на сензацията, а на науката. В илюстрациите на всички 9 сфери в книгата повече е снимковия материал, което придава достоверност на изданието.
––––––––––––––––––-
Новата история на инспектор Гамаш от канадското селце „Трите бора“ се развива след като ковид пандемията току-що е свършила, но не съвсем. В „Лудостта на тълпите“ Луиз Пени описва реалистични сцени от живота в Канада, на които със сигурност е била свидетел. Защото помним, че страната ù понесе изключително строги ограничения на фона на останалия свят, и това беше довело до вълна от протести. В 239817_bкнигата спонтанната ярост на хората ескалира около лекция по статистика на една седемдесетгодишна професорка, която се кани да предложи решение на хората, а може би и нов социален ред? Уви, лудостта на тълпите навън и неразбориите в полицията вътре са равносилни по безисходица. В епицентъра на всяко събитие, и в този, 19-ти пореден случай на инспектор Гамаш, симпатичното старо ченге отново е замесено.

 

текст: Людмила Еленкова

Прочетете още

240749_b

Книга, която пробожда в сърцето

Христоматийният роман „Сърце“ на Едмондо де Амичис идва с ново издание Много родители помнят тази …