Начало / Любопитно / Блогър на годината може да e украински котарак

Блогър на годината може да e украински котарак

Последователите му в социалните мрежи са над милион

kot

Степан нашумя с драматичната си съдба, като трябваше да спасява кожата си от руските агресори в Харков. Котаракът е изключително популярен в Инстаграм – последователите му там са 1,2 млн. Той е и петият по популярност блогър в социалната мрежа за миналата година в родината си.

13-годишният котарак е прибран навремето от улицата, като дълго време собственикът му остава анонимен. Сега бяга от войната през Лвов, като котаракът чака на границата с Полша дългите 9 часа. С помощта на Световната организация на инфлуенсърите и блогърите е организиран превоз до Франция. Първоначално обаче съдбата на всеобщия любимец беше неизвестна.

Всеки ден виждах как снаряди попадат в съседни сгради описва ситуацията стопанката на любимия на всички котарак. – Оцеляхме седмица, докато на осмия ден не влетя снаряд в жилището до нас. Слава Богу, не избухна пожар. Пред блога също паднаха бомби.”

Ужасената жена бяга с котката в мазето, където прекарва следващите 48 часа. След което взима решението да напусне Украйна. Отсега обаче казва, че със Степан ще се върнат!

Междувременно стана ясно, че Степан е номиниран за World Influencers and Bloggers Awards 2022. Церемонията по награждаването ще е в Кан на 18 май 2022 г. Приходите от събитието ще са за децата на Украйна.

image

Степан също се включи в благотворителна акция. Чрез профила му в Инстаграм бяха събрани над 10 хил. долара за животните в зоопарка на Николаев. Сега световни знаменитости като Бритни Спиърс стискат палци техният любимец да стане и блогър на годината

Снимки: loveyoustepan и Радio Maximum

Прочетете още

masha-gessen-bw

Маша Гесен: „Никой народ не е само жертва“

Ивицата Газа е като еврейско гето, казва още тя Американската писателка от руски произход заслужи …