Начало / Любопитно / Илън Мъск пише първата си книга

Илън Мъск пише първата си книга

Иска да разкаже историята на „Тесла” и „Спейс Екс

5fc6b8f7037cbd0018613389

Признанието с какво се занимава изтече в туитър, като самият Мъск го раздели леко загадъчно на три части. „Време е да бъде разказана историята на „Спейс Екс” и „Тесла”, пише в първия; „Земята и Марс”, продължава вторият; „уроците на живота”, приключва третият. На въпрос на един от последователите си дали говори за книга, инвеститорът отговори положително.

При това Илън Мъск наруши едно свое обещание, обявявайки, че пише книга. Само преди броени дни 49-годишният изобретател обяви, че прекарва прекалено много време в социалните мрежи и е редно да си даде пауза. Върна се обаче в тях едва два дни по-късно.

Досега има само една книга, описваща живота на Мъск, както и растежа на компаниите му. Това е „Илън Мъск: PayPal, Tesla, SpaceX и походът към невероятното бъдеще”, създадена от Ашли Ванс. Публицист и журналист, той я пише през 2015-а. Излиза същата година и се превръща в бестселър на „Ню Йорк Таймс”, като „Уолстрийт Джърнал” я обявява и за една от най-добрите. Проследява пътя на Мъск до върховете, като е написана на базата на много разговори с него, както и с много от хората, които го придружават в неговия поход към невероятното бъдеще.

Лира.бг по материали от чужди медии

Прочетете още

Top10

Топ 10 на биографиите и мемоарите в „Хеликон“ – за първи път

Нова класация подрежда най-търсеното в жанра Казва се, че животът сам пише онези големи истории, …