На фокус
Начало / Ревюта / История, която събужда детектива у всеки

История, която събужда детектива у всеки

Отношенията между снаха и свекърва могат да са буквално убийствени

IMG_2440

ИК Бард отново предлага на верните си читатели заплетен криминален роман, който се чете на един дъх и събужда детектива у всеки – “Свекървата” от Сали Хепуърт. Да, отношенията между снаха и свекърва много често са взривоопасни и на ръба да се счупят, но това означава ли, че една от двете трябва да напусне света, за да има спокойствие?

Животът на Луси се променя драматично, когато се запознава с Даяна – майката на съпруга си. Ако до този момент не е срещала трудности в живота си, то в следващия основна цел се превръща желанието ѝ да посрещне всички очаквания на свекървата. Това, разбира се, е невъзможно, ето защо отношенията между двете се превръща в кошмар. Даяна е любезна, хладна, учтива, но винаги строга с Луси, което не изглежда странно в очите на обкръжението на семейството. Все пак Даяна е стълб в обществото, уважавана от всички, домът ѝ е стилен, скъп и всеки знае, че в нейната къща е матриархат.

С течение на времето изникват сякаш от нищото тайни и скрити дела, които Луси трябва да разгадае, но всичко се преобръща, когато внезапно откриват Даяна мърта, а до нея е поставено предсмъртно писмо, в което обяснава колко тежък е животът ѝ с диагнозата рак. Аутопсията обаче показва следи от отрова и задушаване, но не и от заболяването. А завещанието ѝ е променено в последния момент, така че да не оставя никакво наследство на децата и внуците си.

Кой би пожелал смъртта на Даяна?

Sally Hepworth

Авторката на бестселъра Сали Хепуърт прекарва живота си на няколко различни места по света – от Канада до Сингапур, а в момента живее в Австралия заедно със семейството си. Книгите ѝ са преведени на повече от 15 езика. Към момента “Свекървата” е единственото, излязло на български

Текст Тори Алберт
Авторът е книжар в софийската Хеликон Съборна

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

213337_b

От купчинката с непрочетени: Колекция от емоции предлага „Книга за лятото”

За още повече настроение в дългите топли дни Мишел Гейбъл е име, което добре познаваме …