Начало / България / Необикновена книга бе създадена в България

Необикновена книга бе създадена в България

Океанска приказка предна корицаПо думите на автора ù – д-р Владимир Н. Караджов, това е първата в света приказка, писана с участието на научен консултант.

Океанска приказка“ е иновативна творба – приказка за малки и големи, писана на научна основа. Освен че самият автор е учен, доктор по география и университетски преподавател, в създаването ù е участвал и доцент по екология с експертиза по ботаника и зоология, който да помогне за максимална достоверност на фактите.

„Океанска приказка“ проследява историята за откриването, разпространяването и важността на ванилията с помощта на историческа и ботаническа фактология, слепена с художествена нишка. Гаранция, че знанията ви в различни сфери ще се обогатят значително, защото в книгата има повече от 100 обяснителни бележки под линия. Освен това, действията се развиват така динамично, че човек зачете ли една страница, иска да разбере какво се случва по-нататък. Книгата е обогатена и с малко философия за живота, почерпена от древни източници. Има доста илюстрации, някои от които 2 страници без бели кантове. „Океанска приказка“ ще ви остави с едно неповторимо усещане за разкрита тайна история, която е събрала и древните митове в себе си, за да бъде най-изчерпателния източник за цялата история на ванилията.

Dvorecyt na Elizabet Purva„Написването на втората ми книга бе много по-трудно и продължително“, споделя авторът. „Времето неусетно минава покрай теб, и ти, макар да си мислиш, че правиш нещо добре и с лекота, с изумление забелязваш, че са минали още няколко месеца, още една година. Три години бяха необходими, за да се появи „Океанска приказка“ на бял свят. Това се случва, когато решиш да вложиш максимално старание в нещо и да не допускаш никакви компромиси в качеството.

Ispanski konkistadorski korabКакто „Етиопска приказка“ при излизането си (първата книга на В. Караджов, обявена за най-превежданата българска книга за 2018 година), така и „Океанска приказка“ намериха място в челото на класациите по продажби на Книжарници Хеликон.

Soiki Yukatan„Нито едно дърво не е отсечено за направата на Океанска и Етиопска приказки. Те са отпечатани на рециклирана хартия. Тя е по-скъпа, а в случая и по-дебела от обикновената бяла офсетова. Наподобява хартия от стари свитъци и карти на тайнствени съкровища. Важното е във всяко наше действие и мисъл да влагаме личните си убеждения“ – добави авторът.