На фокус
Начало / България / Една топла приказка, която те кара да се усмихваш

Една топла приказка, която те кара да се усмихваш

received_2034696003215181Малкият Матео от град Аликанте мечтае да открие и да сподели със света най-голямото съкровище на Земята. Със своето чисто сърце той копнее да направи света по-добър. Воден от своя идеал, Матео се отправя на опасно пътуване, изпълнено с приключения и неизвестности, из различни части на Средновековния свят. Пътешествието му го отвежда до чудни страни, непознати хора и загадъчни тайни. Действието се развива около 1600-а година. Опасностите и рисковете са ежедневие, но той не се отказва. Дали ще успее и какво ще се случи след това, ще разберете след като прочетете увлекателната история „Етиопска приказка“ от Владимир Н. Караджов (изд. „Фабер“). В нея присъстват действителни исторически лица и събития, долетели до нас на крилете на авторската фантазия.

„Етиопска приказка“ е история за благоденствието, което може да бъде споделяно. Книгата на Владимир Караджов очарова със своята естествена същност. Тя ни подсказва колко странен и хубав може да бъде животът, когато сме в хармония със самите себе си и колко по-различен е пътят, когато следваме мечтите си. „Етиопска приказка“ е история за момче с голямо колкото света сърце. След поредица опасни приключения Матео успява да открие най-голямото съкровище на света и да го подари на хората. Неговата история е за всички нас. Ще се убедите в това.

Живка Попатанасова, журналист, Bloomberg TV Bulgaria

Това е една приказка. Приказка за малки и големи, в която всеки може да открие някой свой копнеж от детството. С всяка изчетена страница потъваме все по-дълбоко в магичния свят на съкровените желания и Средновековието. Преследваме с главния герой Матео мечтата му и изживяваме много приключения. А финалът… Финалът е пропит с топлина и радостта от живота. И разбира се, където и да ходим, каквото и да виждаме, най-хубаво е у дома, а най-важното на този свят е любовта. Това е една топла приказка, която те кара да се усмихваш, да вярваш в чудеса и да мечтаеш.

Георги Бърдаров, писател

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

294592181_5283430681740_4734109674265997228_n

Краят на ваканцията е идеално време децата да заобичат книгите

Четенето може да се превърне в приключение и игра Сезонът е за мечтатели – точно …