Начало / България / Втора книжарница на „Хеликон“ заработи в Града на липите

Втора книжарница на „Хеликон“ заработи в Града на липите

„Хеликон-Стара Загора 2“ ви очаква!

bty

Продълженията се радват на успех не само в книгите. Те бързо намират своите фенове, особено когато са устойчива във времето традиция и представляват част от най-голямата, доказала името си книжарска верига. Така Стара Загора се сдоби с още една рожба от голямото семейство на „Хеликон“. На ул.“Цар Симеон Велики“ 133, в широкия център на града, под познатото оранжево лого грее огромна витрина със заглавия, наредени като по конец.

Новата книжарница не е на пешеходна зона и до нея спокойно се стига с кола. Любопитно е, че тя се намира в квартал, чието старо име − „Акарджа“ или „Кайнарджа“, идва от „Кайнак“ и означава извор. Още през 18. век хората започнали да се заселват там около църквата „Света Богородица“, където по-късно, през 1912 г., цар Фердинанд изчита манифеста, с който е обявена Балканската война. Две образователни средища, също пропити с история, има в района на „Хеликон“. В  близост е началното училище „Димитър Благоев„, основано от ученик на Колю Фичето. Другото е най-старото местно читалище −„Св. Климент Охридски“, на 160 години, което и до днес кипи от събития, пълно с клубове по интереси и самодейни формации.

Много приказки знаят правите улици на Стара Загора, все красиви и продължителни, но нека книжарите ви ги разкажат. Тръгнете ли по една от тях − „Цар Симеон Велики“, от номер 100 на по-старата хеликонска книжарница, директно ще стигнете до номер 133 − при новия „Хеликон“. И тук атмосферата и обслужването са на ниво. А животът тече като в стих на Мария Донева, известна поетеса, родом от Града на липите.

„Пътеката на старите ми мисли
едни и същи, все едни и същи
при твоята усмивка ме завръща“.

bty

bty

Новия „Хеликон“ представи Людмила Еленкова

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Хеликон

24 години навърши „Хеликон-Бургас“ !

Най-старата книжарница от сплотеното семейство на „Хеликон“ стана на 24 години! 1 юли по традиция …