Начало / България / Втора книжарница на „Хеликон“ заработи в Града на липите

Втора книжарница на „Хеликон“ заработи в Града на липите

„Хеликон-Стара Загора 2“ ви очаква!

bty

Продълженията се радват на успех не само в книгите. Те бързо намират своите фенове, особено когато са устойчива във времето традиция и представляват част от най-голямата, доказала името си книжарска верига. Така Стара Загора се сдоби с още една рожба от голямото семейство на „Хеликон“. На ул.“Цар Симеон Велики“ 133, в широкия център на града, под познатото оранжево лого грее огромна витрина със заглавия, наредени като по конец.

Новата книжарница не е на пешеходна зона и до нея спокойно се стига с кола. Любопитно е, че тя се намира в квартал, чието старо име − „Акарджа“ или „Кайнарджа“, идва от „Кайнак“ и означава извор. Още през 18. век хората започнали да се заселват там около църквата „Света Богородица“, където по-късно, през 1912 г., цар Фердинанд изчита манифеста, с който е обявена Балканската война. Две образователни средища, също пропити с история, има в района на „Хеликон“. В  близост е началното училище „Димитър Благоев„, основано от ученик на Колю Фичето. Другото е най-старото местно читалище −„Св. Климент Охридски“, на 160 години, което и до днес кипи от събития, пълно с клубове по интереси и самодейни формации.

Много приказки знаят правите улици на Стара Загора, все красиви и продължителни, но нека книжарите ви ги разкажат. Тръгнете ли по една от тях − „Цар Симеон Велики“, от номер 100 на по-старата хеликонска книжарница, директно ще стигнете до номер 133 − при новия „Хеликон“. И тук атмосферата и обслужването са на ниво. А животът тече като в стих на Мария Донева, известна поетеса, родом от Града на липите.

„Пътеката на старите ми мисли
едни и същи, все едни и същи
при твоята усмивка ме завръща“.

bty

bty

Новия „Хеликон“ представи Людмила Еленкова

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

340159878_172464848618178_4282952982700341802_n

На Книжно гурме канят „Хеликон Стара Загора“ и Сдружение „Самаряни“

На 21 април – петък, от 11.00 ч. в центъра на Стара Загора, точно пред …