Начало / Без категория / Летни университети

Летни университети

Книги, които да разтворим през най-горещите месеци

Ленивото настроение на юли или пък август е чудесно да сменим фокуса си. Можем например да насочим поглед в неочаквана за нас посока или пък да потърсим познание в област, която ни е любопитна, но и леко странна. Алтернативните науки често са провокация за традиционалистите, пък е казано, че който умее да разчупва мисленето си, обикновено взима най-добрите решения. Затова и нашите летни университети отвеждат в области като личното самоусъвършенстване, радиестезията, че и астрологията. Ето какво сме ви подготвили…

2020-07-14_09-46-07_039

Сензитивност или „Слушай своето тяло”

Според свободната енциклопедия Уикипедия „сензитивност е умението да усещаме, преценяваме и разбираме външните въздействия, които предизвикват психична реакция у човека“. Книгата на Лиз Бурбо е и това, но всъщност тя е въведение и в свръхсензитивността, ако наречем така пък изкуството да осъзнаваме вътрешните въздействия. Авторката обяснява детайлно начина, по който ни оказват влияние емоционалните ни преживелици, състоянието на психиката и на организма. Всички те вкупом определят и начина, по който се чувстваме – затова си заслужава да се заровим по-дълбоко в начините, по които можем да развием умението да ги разбираме. Дано лятото ни стигне!

kokos

Здравословно хранене – „Чудото кокосово масло”

Лятото е чуден сезон по отношение на храненето, защото нашите географски ширини дават възможност и да ни е вкусно, и да ни е леко, като по този начин на всичко отгоре трупаме и имунитет. Разбира се, малко познание в повече никога не вреди – затова препоръчваме „Чудото кокосово масло” на Брус Файф. Кокосовото масло е истински феномен, за който се говори много напоследък. Хубавото при него е, че приложението му е универсално, с други думи може да се използва както в кухнята, така например и като козметично средство. В случая д-р Файф добавя важна информация за болестите, които повлиява този еликсир от природата. Книгата му дава възможност да работим както по отношение на имунитета си, така и да търсим алтернативен път на лечение. Посветете ѝ малко от времето си и тя ще ви се отблагодари!

astro

„Астрология за родители” – че да опознаем детето си

Точно това подзаглавие е сложил всъщност на любопитната си книга Хули Леонис – „Как да опознаем детето си”. Излишно е да обясняваме какво е астрология или защо е важна тя. Има хора, които я приемат просто като развлечение в натоварения ден; за други пък е важен показател в действията им. В случая Леонис дава много информация за естеството на отношенията у дома, като книгата му съдържа и ценен образователен елемент за самите родители, за начина, по който зодиите обуславят общуването и успеха в отношенията със собствените им деца. Достатъчно е да разтворите „Астрология за родители”, за да започнете да откривате съвпадения с истинския живот… Но тук идва ред на по-важното – да разберем защо се случва така!

buntar

Психология на отношенията според „Дръзкият бунтар”

Ето една книга, която развива качествата ни да общуваме, способността да комуникираме, като стъпваме върху собствения си характер. Зак Фридман, нейният автор, нарича такъв живот „лимонаден”, като извежда пет принципа, че да ни се случи и на нас – и това са проактивността, смелостта, почтеността, мъдростта и удовлетвореността. Фридман прави и още нещо интересно, като разделя хората на четири типа – оплакващи се, доволни от живота, преследвачи и дръзки бунтари. Според него най-добре е да сме именно дързък бунтар, а трансформацията ни може да започне с онова, което препоръчва по страниците на своята книга.

radi

„Радиестезия за начинаещи“ – наука, която прилича на игра

Ричард Уебстър ни води по увлекателен начин в дебрите на умение, което е доказало себе си през столетията. Интересно, но в наше време приложенията на радиестезията сякаш са се увеличили, защото човек трябва да полага още повече усилия и да е още по-внимателен по отношение на обитаваната от него среда. В случая „Радиестезия за начинаещи” дава необходимата основа, че да разберем начина, по който действа радиестезията, като създава и предпоставките сами да започнем да я изучаваме. Самият Уебстър се посвещава на свръхсетивното, но по-скоро търси логика в необяснимото, спомагайки човек да повярва, че може много повече, отколкото предполага.

Книгите за повече знание подбра Краси Проданов

Прочетете още

Led

Вълнуващи загадки по никое време

Книги за четене на прелома на януари и февруари Заглавията, които събрахме, бързо покачват градусите – …