Начало / Любопитно / Книжарница осиновява котки

Книжарница осиновява котки

„Отис и Клементайнс” в Нова Скотия си сътрудничи с местна организация за спасяване на животни. Вече са осиновени над 30,  а атмосферата там е чудесна

cat-5

Случва се някой да се изстреля към мен с въпроса „Само книги ли продавате? Ясно ми е, че това са хора, които се нуждаят от съседната канцеларска книжарница, но питането винаги ме развеселява. За добро и лошо, вече почти – ако не и изобщо, няма книжарница, която да предлага само книги.

Влизайки в „Хеликон”, ние сме заобиколени от какво ли не – от аксесоари за нашите съкровища (дрехи, книгоразделители) и такива, които ни създават добра атмосфера за четене (солни лампи, ароматни чайове), до настолни игри, играчки, картички…

Тази книжарница в Канада обаче предлага нещо наистина специалнокотки.

Отис и Клементайнс” в Нова Скотия си сътрудничи с местна организация за спасяване на животни, осигурявайки мъркаща компания на своите клиенти и шанс за нов дом за пухкавите си гости.

В книжарницата живеят по няколко котенца обикновено заедно с една майка, но не се задържат дълго. От миналата година, когато собственичката Елън Халмке решава да използва свободното пространство за добро дело, идеята ѝ има 100% успеваемост и вече са осиновени над трийсет котенца.

Някои хора идват специално, за да видят котките – разказва тя, – а други просто влизат да разгледат книги и откриват, че ги има. При всеки случай, реакцията им е чудесна – кой не обича котета!

gif (1)

Срещу такса от 225 канадски долара организацията за спасяване на животни поема всички необходими грижи при осиновяването, включително медицински разходи. Освен това полага усилие да се увери, че мъничетата наистина ще получат добър дом.

Всеобщата радост създава прекрасната атмосфера в книжарницата. „Много обичам да виждам как се радват клиентите ми, когато влязат и така се вълнуват да видят котета, които не са очаквали… Прекрасно е и ме кара да идвам на работа с удоволствие”, добавя собственичката.

По материали от boredpanda.com: Ася Михайлова
Авторът е книжар в книжарница „Хеликон Славейков“

Прочетете още

Margaret

Маргарет Атууд – жената на каузите

84 години навърши една от съвременните англоезични писателки Маргарет Елинор Атууд е родена на 18 ноември …