Начало / Ревюта / Киплинг изпраща двама българи в екзотичния свят

Киплинг изпраща двама българи в екзотичния свят

„В къщата на Пау Ама” описва осем любопитни страни

kipl

От домашна карантина, та в Югоизточна Азия – този маршрут ви предлагаме благодарение на „В къщата на Пау Ама” (изд. „Вакон“, 408 стр.), създадена от Цвета Брестничка. Авторът е един, но пътешествениците, които ни водят в Малайзия, Тайланд, Камбоджа, Виетнам и на още много други екзотични места, са двама. Както пише в подзаглавието на книгата, двама фаранги из Югоизточна Азия.

Ако се чудите какво означава тази думичка, така тайландците наричат европейците – фаранги. Думата обаче идва от Персия и Индия и се е използвала още преди векове.

Та нашите двама пътешественици – Цвета и съпругът ѝ, казват, че са се вдъхновили от едно стихотворение на Киплинг, за да тръгнат на път. Книгата описва няколко месеца от живота им, през които попадат на всевъзможни места. Сега истинските пътешествия са трудни, затова ви предлагаме пътуване с книга в ръка – приключението и така ще е изключително!

Цвета има опит в създаването на пътеписи, които пренасят в други светове. Вече е описала приключенията си в Хималаите и Южна Америка. Наред с това, пише и детски книжки.

А сега ни хвърля ръкавица да я последваме в къщата на Пау Ама. Общо осем азиатски страни ще обиколим, а срещите са наистина необикновени. Но повече – в книгата.

Голямото пролетно четене – 20% отстъпка до 17 май 2020 г.
Снимката е от ngobg.info
Идея за приключение с книга от Краси Проданов

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

230095_b

Роман, който ни извисява

„Калоян боговенчаният“ носи в себе си духа на Средновековието Васил Лазаров е добре познат на …