Начало / Любопитно / Том Ханкс зарадва дете с пишеща машина „Корона”

Том Ханкс зарадва дете с пишеща машина „Корона”

Австралийчето се оплакало на актьора заради името си

https___cdn.cnn.com_cnnnext_dam_assets_200424083447-tom-hanks-corona-bullied-typewriter-pkg-vpx-00002426

Осемгодишното дете всъщност се казва именно Корона, което несъмнено в момента е най-неподходящото име изобщо… Актьорът обаче постъпил великолепно, като изпратил в отговор на жалбата една от пишещите си машини.

Ханкс е страстен колекционер на ретроуреда. Личната му колекция наброява повече от сто екземпляра. Именно на своите пишещи машини той създаде и първата си книга – сборника разкази „Рядък модел”. Самият модел „Корона” е от класическите в Америка. Пишещата машина се сдобива със слава в началото на миналия век. Най-големи продажби имало след Втората световна война, като производството приключва в началото на 80-те.

Жестът на актьора идва обаче след като детето се поинтересувало от здравето му преди време. Осемгодишният Корона изпратил писмо на известния актьор, когато детето разбрало, че Ханкс и съпругата му са болни от коронавирус. Така че актьорът отговорил именно с помощта на машината, която го придружавала даже в Австралия: „С жена ми се чувстваме прекрасно след твоето писмо. Ти си единственият човек, за когото знам, че носи това име – като пръстен около Слънцето, Корона. Мисля, че машината ще ти подхожда. Но попитай някой възрастен как работи.

Детето било във възторг от подаръка – и вече се учи да пише на него. Кой знае, може би така ще се роди бъдещ писател… А дотогава – нека разгледаме пишещите машини на Том Ханкс.

Лира.бг по материали от New York Post и архив

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

369735373_677910344383759_48496001817277129_n

Три комикса за хубаво начало на учебната година

Забавни са и пълни с весели моменти 15 септември дойде, а по традиция малките ученици …