Начало / България / Ето как да четем безопасно новото издание на „Приключенията на Том Сойер“

Ето как да четем безопасно новото издание на „Приключенията на Том Сойер“

20200416_162052Кристина Цонева, Хеликон

Приключенията на Том Сойер“ е първият самостоятелен роман на Марк Твен, а със сигурност е и първият, за който всеки от нас се сеща, като чуе името на вечния хуморист. Той е първият от поредица истории за Том Сойер и неговите любими другари, начело с Хъкълбери Фин.

Години по-късно Ърнест Хемингуей ще напише: „Цялата съвременна американска литература произхожда от една книга на Марк Твен, наречена „Хъкълбери Фин“, а Уилям Фокнър нарича Твен „бащата на американската литература“ именно заради тези два негови персонажа.

„Приключенията на Том Сойер“ е чудесно четиво за времето на социална изолация. И от вкъщи, седейки на дивана, можем да пътуваме из различни светове. Защо един от тях да не включва градче в поречието на река Мисисипи, в края на XIX век, придружавайки Том и приятелите му в множество приключения – разкривайки убийство, губейки се в пещера, намирайки съкровище и сблъсквайки се с трепетите на първата любов.

Освен това от романа можете да почерпите чудесен пример за управление на проекти. Една от най-популярните сцени показва как Том делегира задълженията си на своите приятели и ги наглежда.

Затова от „Хеликон“ ви го предлагаме в ново издание с твърди корици на отличната цена от 11.95 лв. Преводът отново е на обичаната Нели Доспевска, а художник на корицата му е утвърдилата се вече с множество наши книги художничка Лизи Симпсън. „Добре свършената работа“ личи и в изражението на Том.

А за да сте безопасни за себе си и за другите, четете книгата екипирани като на снимката.

Прочетете още

223601_b

Вълшебната размяна

Историческият роман на Марк Твен, всъщност неговият първи опит за историческа фикция – „Принцът и …