Начало / Читателски дневник / 5 книги за духовна подкрепа

5 книги за духовна подкрепа

Тереса Светославова, Хеликон Витоша

  1. 25305_bЧетирите споразумения“ − Дон Мигел Руис

Всеки човек трябва да прочете тази книга. Идеята е, че ние сме „съгласни“ с всички наши вярвания, дори с тези, които са грешни. Пътят към свободата е да се нарушат грешните споразумения и да се правят нови, здрави. Четири от тях. Ако чувствате, че нищо не върви по плана ви, хората са ужасни или все още не получавате това, което заслужавате, въпреки че се стараете много, започнете с тази книга.

„Ето защо се нуждаем от много смелост, за да предизвикаме собствените си убеждения. Защото дори да знаем, че не сме избрали всички тези вярвания, също е вярно, че се съгласихме с всички тях. „

  1. 172023_bЧовекът в търсене на смисъл“ − Виктор Франкъл

Написана от оцелелия от Холокоста психиатър, тази книга е за намирането на смисъл в живота, дори и при най-лошите обстоятелства. Перфектна, ако имате нужда от перспектива и сами търсите смисъл.

„Трябва да спрем да се питаме за смисъла на живота и вместо това да мислим за себе си като за онези, които са подлагани на съмнение от живота – всеки ден и почасово. Нашият отговор трябва да се състои не в говорене и медитация, а в правилни действия и правилно поведение. „

  1. 210716_bАлхимикът“ − Паулу Коелю

Може ли някой списък с книги за търсене на душа да е пълен без „Алхимикът“? Вземете тази, ако предпочитате да прочетете история, а не художествена литература. Научете за собственото си епично пътешествие, докато следвате историята на младия овчар − Сантяго.

„Когато наистина търсех съкровището си, открих неща по пътя, които никога нямаше да видя, ако не бях имал смелостта да опитам неща, които за един пастир изглеждаха невъзможни.“

  1. 211805_bБезумно щастливи. Смешна книга за ужасни неща“ − Джени Лоусън

Книгата съдържа истории и откъси от опита ù в живота с психичните заболявания, разказана с неподправено чувство за хумор.

  1. 214193_bМляко и мед“ − Рупи Каур

Книга с поезия, съсредоточена върху изцелението, превзе интернет буреносно. Минималистичната поезия на Каур черпи от своите преживявания в юношеството и младата зряла възраст. Въпреки че много от тези спомени са ужасяващи, „Мляко и мед“ успя да покаже своята красота.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Paulo_Coelho_nrkbeta

Пет неочаквани факта за Паулу Коелю

Бразилецът до днес е четен от милиони И на 76 прочулият се с „Алхимикът“ автор …