Начало / България / Сестрите Марч се завръщат в „Добри съпруги“

Сестрите Марч се завръщат в „Добри съпруги“

Втора част на вечната класика на Луиза Мей Олкът ни събира с любимите момичешки персонажи, за да развие историята им, любовта им, приятелството между тях.

Любимите ни Марч момичета се завръщат – пораснали и променени. Разпръснати в различни посоки (въпреки най-големия им страх от раздяла), животът украсява всяка с багрите си. Четирите членки на клуб „Пикуик“ тръгват след своите мечти. Напълно различни една от друга и пораснали по доста различен начин от това, което си представят като малки.

Точно както стари приятели от детинство се събират след време, всеки литнал в различна посока, сестрите Марч отново оживяват пред нас, за да ни научат, че колкото и да са различни, докато ги свързват обичта и семейството, те винаги ще са заедно. „Добри съпруги“ има всичко, което тормози главите на читателите и до днес. Темите, които ни завладяват от книгите и екраните в момента.

Неслучайно „Малки жени“, заедно с „Добри съпруги“, получава 3 нови екранизации през последните 3 години.

Dobri saprugi-1Навръх Коледа тази година е премиерата на филма „Малки жени“ с участието на имена като 213795_bвеликолепната Мерийл Стрийп, Ема Уотсън, Лаура Дърн, Тимъти Чаламет… Интересният персонаж Джо Марч (смятана за превъплъщение на самата Луиза Мей Олкът) е изиграна през годините от две от любимите ни звезди от „Stranger Things“ – Уинона Райдър (1994) и Мая Хоук (2017). Тази Коледа Джоузефин ще бъде Сърша Ронан. Марми Марч, еманципираната любяща майка, пък е изиграна от Сюзън Сарандън (1994), Емили Уотсън (2017), Лора Дърн (2019). А нелекият образ във вечна опозция на фриволните сестри – леля Марч – през годините е принадлежал на Мери Уикс (1994); Анджела Лансбъри (2017), която, освен от многото ѝ роли, познаваме и като озвучител на „Красавицата и звяра“ и „Принцеса Анастасия“; и, разбира се, Мерийл Стрийп (2019).

От какво повече можете да се нуждаете в студените дъждовни дни, които предстоят – близост, приятелство, мечти и ценности. Четири свързващи се истории за млади дами, които се борят с живота, напук преследват мечтите си и отстояват себе си. Мег – чрез любовта си. Джо – борейки се да бъде жена писател в един все още изцяло мъжки свят. Бет – постоянно правейки добро за нуждаещите се, напук на тежката си болест. И Ейми, която отива с леля си (не особено приятна за нея компания) в Европа да учи изкуство. Любимите мъжки персонажи на Теди Лорънс и Джон Брук също са тук, придружени от бащинската фигура на г-н Марч и нови попълнения като проф. Баер.

Насладете се на всички богато развити персонажи с новото издание на „Добри съпруги“. Приятно четене!

Текст: Кристина Цонева

Прочетете още

6b56a25ebe3b5f68accdb8ceeb7f5484

8 цитата за новогодишната баница

Ще я направят още по-вкусна… Пък и началото на 2019-а ще е неповторимо! Книгите могат …