Начало / Любопитно / Ема Уотсън крие екземпляри от „Малки жени“ из Лондон

Ема Уотсън крие екземпляри от „Малки жени“ из Лондон

Общо 150 книжни феи разпространяват романа из цял свят
ema

Актрисата Ема Уотсън е скрила екземпляри от „Малки жени“ навсякъде из Лондон като част от най-голямата досега кампания на The Book fairies („Книжните феи“). Общо 2000 броя от класическия роман на Луиза Мей Олкът са подготвени да бъдат скрити в 38 държави, като идеята е да ги открият потенциални читатели.

За каузата са дарени 122 издания на книгата от различни издатели по цял свят, включително от Wordsworth, Scholastic, Little, Brown, Vintage и Puffin. А мисията да скрие бройки в средата на декември в Лондон получи именно Ема Уотсън.

Сред местата, превърнати в тайници от издателството, са различни паметници и статуи, посветени на жените в Лондон, например Блумсбъри, статуята на Ейми Уайнхаус, Камдън, Мемориала на Агата Кристи, Мемориала в памет на жените-жертви от Втората Световна война, болница „Сейнт Томас“.

malki

Всеки от скритите екземпляри е означен със стикер, на който пише: „Вземете тази книга, прочетете я и я оставете, за да бъде прочетена от следващ читател.“ В книгите има и специална бележка, написана на ръка от Уотсън, която играе ролята на Мег Марч в екранизацията на „Малки жени“ от Грета Гъруиг, чиято световна премиера очакваме тази Коледа.

Корделия Оксли, главната „книжна фея“, отговорна за кампанията, казва че е трогната от реакцията и нарича инициативата „отпразнуване на романа“, имайки предвид големия брой издатели, които са се включили, и усилията на повече от 150 „книжни феи“ – подобно на Ема Уотсън, те крият книгите по обозначените места. Освен в Лондон, издания на „Малки жени“ са скрити в Оксфорд, Глазгоу, Единбург, Брадфорд, Корнуол. Също в САЩ – в Ню Йорк и Калифорния, из цяла Германия, Австралия, Хонконг и Южна Африка.

Лира.бг по материали от The Bookseller

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

Shakespeare-Globe-Theatre-1280x720

Театърът на Шекспир може да затвори заради короновируса

COVID-19 предизвика финансови сътресения в легендарния „Глобус” Създаден е по идея на самия драматург през …