Начало / Любопитно / Дънди Крокодила чукна 80

Дънди Крокодила чукна 80

Легендарната роля превърна в легенда Пол Хоган

1382105175000-Paul-Hogan

Австралиецът е роден на точно на 8 октомври през 1939 г. На върха на славата се оказва през 1987-а, когато изиграва ролята на Пол Дънди. Даже печели за нея „Златен глобус”.

На млади години се препитава като бояджия в очакване на своя звезден миг. Точно чувството му за хумор го изкарва на преден план – след едно интервю е забелязан от телевизионните продуценти и така започва свое собствено шоу.

Талантът на Пол Хоган не остава неоценен – получава Орден на Австралия, а също така е избран и за Австралиец на годината. По това време го търсят много и за реклами, но големият прелом идва със снимките на приключенската комедия „Дънди Крокодила”.

Интересно е, че финансирането за филма става възможно благодарение на известни играчи по крикет. Начинанието обаче е печелившо и следва продължение, като впоследствие излиза и трета част.

Иначе снимките на „Дънди Крокодила” не остават без последствия и във възможно най-интимен план. Четири години след снимките Пол Хоган сключва брак с другата голяма звезда от продукцията – Сю или Линда Козловски. Това е втори брак за Хоган, като двамата издържат заедно 24 години, след което се разделят поради „непреодолими различия”.

Последното засега амплоа на актьора е в сферата на стендъп комедията. Дълго време пък Хоган има проблеми и с данъчните под най-различна форма. Според него те са „талибани, които си позволяват твърде много”. На свой ред финансовите служби го обвиниха, че не е плащал данъци в продължение на 23 години. Твърде много, дори ако всички те познават като Дънди Крокодила.

Рожденика представи Краси Проданов

Прочетете още

001

Франческо Фратини: Аз живея по-добре в България, отколкото в Италия

Представяме ви автора на приключенския роман „Атон“ – един италианец с успешен бизнес в нашата страна, който …