Начало / Любопитно / Дънди Крокодила чукна 80

Дънди Крокодила чукна 80

Легендарната роля превърна в легенда Пол Хоган

1382105175000-Paul-Hogan

Австралиецът е роден на точно на 8 октомври през 1939 г. На върха на славата се оказва през 1987-а, когато изиграва ролята на Пол Дънди. Даже печели за нея „Златен глобус”.

На млади години се препитава като бояджия в очакване на своя звезден миг. Точно чувството му за хумор го изкарва на преден план – след едно интервю е забелязан от телевизионните продуценти и така започва свое собствено шоу.

Талантът на Пол Хоган не остава неоценен – получава Орден на Австралия, а също така е избран и за Австралиец на годината. По това време го търсят много и за реклами, но големият прелом идва със снимките на приключенската комедия „Дънди Крокодила”.

Интересно е, че финансирането за филма става възможно благодарение на известни играчи по крикет. Начинанието обаче е печелившо и следва продължение, като впоследствие излиза и трета част.

Иначе снимките на „Дънди Крокодила” не остават без последствия и във възможно най-интимен план. Четири години след снимките Пол Хоган сключва брак с другата голяма звезда от продукцията – Сю или Линда Козловски. Това е втори брак за Хоган, като двамата издържат заедно 24 години, след което се разделят поради „непреодолими различия”.

Последното засега амплоа на актьора е в сферата на стендъп комедията. Дълго време пък Хоган има проблеми и с данъчните под най-различна форма. Според него те са „талибани, които си позволяват твърде много”. На свой ред финансовите служби го обвиниха, че не е плащал данъци в продължение на 23 години. Твърде много, дори ако всички те познават като Дънди Крокодила.

Рожденика представи Краси Проданов

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

001

Франческо Фратини: Аз живея по-добре в България, отколкото в Италия

Представяме ви автора на приключенския роман „Атон“ – един италианец с успешен бизнес в нашата страна, който …