Начало / Любопитно / Шоколадовата фабрика на Уили Уонка отваря врати през декември

Шоколадовата фабрика на Уили Уонка отваря врати през декември

Любимият герой на Роалд Дал оживява за пореден път на големия екран

Screen_Shot_2023_07_11_at_12.26.22_PM.0

Героят на Роалд Дал е основен персонаж в „Чарли и шоколадовата фабрика“. Сега обаче истински мюзикъл ще ни разкаже какви ги е забърквал, преди да се срещне с Чарли и останалите.

В ролята на самия Уили Уонка ще видим Тимъти Шаламе, но има още сума ти любопитни герои, които привличат вниманието. Изненадващо или не, според първите коментари, най-много впечатлява всъщност Хю Грант като Умпа Лумпа. Много добри са отзивите и за самия Тимъти Шаламе.

Някои сравняват новия филм с една друга любима продукция – „Падингтън“. Причината всъщност се крие в режисьора Пол Кинг, който се подписва и под двете заглавия. „Приятен и пълен с радост“, така звучат най-честите оценки за новия мюзикъл.

Световната премиера на „Уонка“ е планирана за 15 декември, като от същата дата ще го гледаме и ние

wonka

Романът на Дал, който е и сред най-продаваните детски книги изобщо, е вече филмиран два пъти. При това продукцията от 1971-а носи името „Уили Уонка и шоколадовата фабрика“. Тогава в ролята на Уонка се изявява Джийн Уайлдър. Номиниран е за ролята си за „Златен глобус“.

Много по-известна и по-нова е продукцията с Джони Деп като шоколадов магнат. Филмът от 2005-а е на Тим Бъртън. Именно заради него сега се говори за Тимъти Шаламе като за наследник на Джони Деп.

Първите зрители коментират и завладяващите песни – наивният на моменти сценарий според тях е на ръба, но филмът е толкова мил и сладък, че няма как да не сгрее сърцата ни. А най-важният съвет звучи така: „Не влизайте в киносалона без шоколад!

Книгите на Роалд Дал в „Хеликон“

Информация и снимки: eater.com и Литрес

Прочетете още

906566

Луничави разкази по новолуние представя Здравка Евтимова

Книгата вече е в „Хеликон“ Обичаната наша писателка събира сега общо двайсет истории, които създава …