Начало / България / Алиса събра заедно Либико Марайа и Светлана Комогорова-Комата

Алиса събра заедно Либико Марайа и Светлана Комогорова-Комата

217974_bИздателство „Миранда“ пусна на пазара невероятните приключения на „Алиса  в Страната на чудесата“ във вида на оригиналното италианско издание и с незабравимите илюстрации на италианския майстор художник Либико Марайа. В това интересно ретро издание читателите ще имат отново възможността да се насладят на творчеството  на трима признати майстори, както във всички книги от серията „МАРАЙА“. Това са:

Луис Карол

Вероятно няма нужда да представяме известния британски писател. По-любопитна е историята на двете книги за Алиса, тъй като те са написани за момиченцето Алиса Лидел – дъщеря на декана на колежа, в който писателят е преподавал. Много бележки на преводача в книгата под линията на текста ще ви препратят към реалните случки от живота на Луис Карол, които сюжетът пресъздава .

Остроумните каламбури и  невероятната фантазия, с която книгите са написани, им спечелват почитатели в цял свят и ги превръщат в световна класика за деца и възрастни.

Либико Марайа

Италианският художник Либико Марайа е илюстрирал всепризнати шедьоври на литературата за деца, създавайки сцени с рядка живописна красота. Като майстор илюстратор притежава способността точно да се придържа към съдържанието на текста и великолепно да го допълва. Книгите на Луис Карол с неговите илюстрации се издават в България за първи път. Лудият Шапкар, Белият заек, Херцогинята, светът на Гъсеницата и изобщо Страната на чудесата никога не са изглеждали по-изящно и детайлно.

Светлана Комогорова-Комата

Тя е сред най-известните преводачи на книги и филми в България. Превежда автори като Тери Пратчет, Дъглас Адамс, Робърт Шекли, А. А. Милн и др. Обича предизвикателствата. Има много таланти, свежо чувство за хумор и разностранни интереси. Нейният превод на двете книги за Алиса е един от най-добрите, наред с този на Лазар Голдман и Стефан Гечев в изданието на „Хеликон“.

213797_bСъчетанието на уникалната творба на Луис Карол,  оригинално пресъздадена на български език от Светлана Комогорова, с прекрасните илюстрации на Марайа прави новото издание на Миранда забележително, което всички почитатели на книгите за Алиса ще оценят.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

6b56a25ebe3b5f68accdb8ceeb7f5484

8 цитата за новогодишната баница

Ще я направят още по-вкусна… Пък и началото на 2019-а ще е неповторимо! Книгите могат …