Начало / Любопитно / Да пием по едно малко в бар „Булгаков“

Да пием по едно малко в бар „Булгаков“

Заведението в Красноярск предлага атмосферата на 20-те и сибирско гурме

d94078811bb78536d63805690a9cf50d

Основен елемент са книгите

Точно те разделят бара на две. Интериорът според собствениците е „обикновена булгаковщина“. С други думи, разнородни, но хубави ретро мебели плюс например автентично изглеждащ примус – точно като от времето на котарака Бегемот. Разбира се, тук-там хитро са вмъкнати и цитати от писателя. Отделни предмети също напомнят написаното от него. Щедро разположени са и пишещи машини или пък телефони от ония времена.

Интересна е също кухнята

Както се казва в концепцията, барът предлага „уникален микс от гастрономическо наслаждение и естетическо въздействие от досега с любимия автор“. Интересното е, че атмосферата отпреди век се допълва ефектно с експериментална сибирска кухня. Даже може да се каже, че е наблегнато именно на нея вместо на паралели с творчеството на Булгаков. Продуктите са фермерски, а алкохолните напитки – трудни за срещане другаде. Може примерно да поръчаме като начало една Зелена-презелена салата, после да продължим със сибирски борш, важна част от който е домашната сланина, или пък да пробваме карфиола със сос от лук шалот. При десертите пък се появява и „Целувката на Маргарита“ – нали сме на гости на Булгаков… Водката също може да има литературен мотив, стига да изберем „Онегин“. Макар че „Архангелская“ ни звучи точно като от „Майстора и Маргарита“. А ако имате път към Красноярск, най-добре запазете маса… Барът работи и по любимото време на Булгаковския Воланд – два след полунощ.

Нека надникнем в бар „Булгаков“ и без резервация…

Литературен маршрут от Краси Проданов

Прочетете още

fashion-week-l-etonnant-stratageme-de-marie-s-infiltre-pour-s-incruster-au-defile-chanel

Влогърка нахлу на ревю на Шанел

Представяме ви събитията през очите на книгите Зрителка нахлу на на ревю на Шанел и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.