Начало / България / „В градините на любовта“ от Халил Джубран вдъхнови писането на най-дългото любовно писмо

„В градините на любовта“ от Халил Джубран вдъхнови писането на най-дългото любовно писмо

21 града се състезават за „Романтична столица на България“ за 2019 г.

Тази година отново се провежда една от най-романтичните кампании в България. От 29 януари до 10 февруари 2019 г. във всички книжарници „Хеликон“ в страната читателите могат да се включат в писането на най-дългото любовно писмо, като оставят своите лични послания към обичаните хора в специални хартиени свитъци.

IMG-20190129-WA0010
„Хеликон – Витоша“

На 13 февруари, в навечерието на св. Валентин, на изискано парти в книжарница „Хеликон – Витоша“, ще бъде измерена дължината на всички писма. Градът, в който е изписан най-дългото писмо, ще получи приза „Романтичната столица на България“ за 2019 г.

Досега съвместната инициатива на Издателска къща „Кръгозор“ и верига книжарници „Хеликон“ се е провеждала три пъти, като винаги във фокуса са романтични заглавия на издателството. През 2009 г., 2010 г. и 2012 г. това са съответно „Запечатано с целувка. Любовни писма на велики мъже”, „Бленувам те. Любовни писма на велики българи” и „100 сонета за любовта“ от Пабло Неруда. Първата година „Романтична столица на България” стана град Бургас, където бе изписано 15-метрово писмо, след това Велико Търново с 30 м, а през 2012 г. призът отново се върна в Бургас с внушителните 50 м. Във всяка една кампания се включиха стотици читатели, които изпъстриха свитъците с рисунки, романтични цитати, стихове и признания в любов.

IMG-20190129-WA0002

След 7-годишна пауза романтичната традиция е подновена, като тази година писането на най-дългото любовно писмо се състои в 27 книжарници „Хеликон“, а за приза „Романтична столица на България“ се борят 21 града. Поводът е излизането на луксозното издание на книгата „В градините на любовта“ от Халил Джубран. В нея са включени притчи, стихове, монолози, диалози, които разглеждат различните нюанси на любовта. Любовта като копнеж, желание и страст магнетизмът, който привлича хората един към друг. Любовта като състрадание и милосърдие. Любовта като уважение, толерантност и приятелство. Любовта като разбиране на Божественото, на Бог и на реалността, в която живеем.

„В градините на любовта“ е част от нова колекция от четири книги, като други три са посветени на живота, на мъдростта и на тайните. Съставителят Нийл Дъглас-Клоц, като взема предвид най-големите влияния в живота на писателя – културата на Близкия изток, мистицизма и духовността, при подбора на материала за тази книга избира известни фрази на Джубран и ги поставя до по-малко познати. Преводачи са Мария Коева и Паулина Мичева.

Книгата дава нов, свеж поглед към думите и мъдростта на Джубран и е в синхрон с идеята на кампанията – в съвременния забързан и технологичен свят да се изрази любовта по класическия, позабравен начин, като собственоръчно се изписва романтично послание върху хартия. Нека заедно за пореден път да докажем, че всичко е любов.

217067_b

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

Необходим отговор за съдбата на бургаската книжарница „Хеликон”

Скъпи приятели, благодарим ви, че се вълнувате какво ще се случи с бургаската книжарница „Хеликон“. …